stiri Braila – debraila.ro

VIDEO | Bani de la Guvern: mai deloc! | Seful CJ: „Este o bataie de joc la adresa judetului Braila. Este anormal si nedrept fata de braileni! Nu suntem damnati la Braila”

Social-democratul Francisk Iulian Chiriac, presedintele Consiliului Judetean, a rabufnit, miercuri, in timpul sedintei legislativului judetean, criticand modul in care Guvernul Citu se raporteaza la judetul Braila, respectiv sumele de bani primite de la bugetul de stat.

Chiriac sustine ca ii va adresa o scrisoare deschisa premierului Florin Citu, cerandu-le liberailor braileni sa se alature acestui demers. In comparatie cu alte judete, care au conducere liberala, Braila a primit sume chiar si de 300 de ori mai mici.

„In anul 2019, pe o guvernare PSD, suma alocata drumurilor judetene si comunale a fost de 15 milioane de lei. In anul 2019, am ajutat din bugetul de dezvoltare al judetului toti primarii, indiferent de culoarea politica, primarii care si-au facut temele si au avut toate documentele legale la dispozitie, pentru a face drumuri comunale. In anul 2020, pe o guvernare PNL, suma a fost injumatatita, 8 milioane de lei. Anul acesta, in 2021, tot pe o guvernare PNL, suma este de 5,6 milioane lei. Deci, va dati seama ca ne-a dus la 30% din suma alocata in anul 2019… V-am facut o comparatie 2019- 2020-2021! Este o bataie de joc la adresa Consiliului Judetean Braila, la adresa judetului Braila, tinand cont ca media sumei alocate drumurilor judetene si comunale de catre Guvern este undeva la circa 12milioane de lei per judet. Pe noi, ne-a dus la jumatate… Este anormal, incorect si nedrept fata de braileni si asta trebuie sa tinem minte. O sa fac o scrisoare deschisa catre premierul Romaniei, ca nu suntem damnati la Braila! Si, va rog si pe dumneavoastra, domnilor colegi de la PNL, ca sunteti colegi cu actualul Guvern, sa faceti un astfel de demers, sa va alaturati in a semna aceasta scrioare deschisa”, a anuntat Francisk Iulian Chiriac in sedinta Consiliului Judetean.

Totodata, presedintele CJ a promis ca va gasi solutii pentru a sprijini financiar comunele, la fel ca in anii trecuti, „acolo unde este nevoie si in functie de bugetul asta amarat”.

VEZI AICI VIDEO cu sedinta Consiliului Judetean si reactia presedintelui CJ

Comentarii