stiri Braila – debraila.ro

VIDEO | A oprit masina cu instalatie GPL pe calea ferata si a asteptat trenul | Mocanu Constantin ii spusese sotiei ca se duce sa-si cumpere tigari

Sfarsit tragic pentru un brailean de 64 de ani din comuna Romanu, care si-a incheiat socotelile cu viata intr-un mod teribil, duminica seara, la aproximativ 20 km de casa. Sotia stia ca s-a dus sa-si cumpere tigari, insa barbatul a ajuns in Lacu-Sarat, in apropierea haltei din localitate.

Acolo, a oprit masina, o Dacia Break cu instalatie GPL, pe calea ferata, in zona trecerii fara bariere, si a asteptat sosirea trenului IR 12578 Galati-Bucuresti Nord, care plecase din Gara Braila la 18:15. Ar fi coborat langa autoturism, ramanand neclintit atunci cand trenul s-a apropiat.

„N-a mai avut conductorul ce sa faca, asa zicea. Sincer, noi nu am auzit nimic, dar franatul brusc ne-a speriat. El era prins acolo, cu Dacia, sub locomotiva. Acum sa asteptam, sa vina alta locomotiva, ca trebuie sa ajungem la Bucuresti”, ne-a povestit o tanara care calatorea la Bucuresti, la un sfert de ora dupa impact.

Masina a fost tarata aproximativ 500 de metri, intrand practic sub locomotiva. Tot sub locomotiva, intre fiarele contorsionate, se afla si soferul, pompierii reusind sa extraga cadavrul dupa aproximativ 40 de minute.

Om gospodar, vazut bine de vecini, Mocanu Constantin nu parea sa aiba motive care sa-l impinga spre moarte. Nimeni nu stie cum de a ajuns barbatul in situatia de a renunta la familia pe care o iubea atat de mult. Totusi, se pare ca in ultima saptamana se plangea de anumite probleme de sanatate, amanand vizita la medic, desi sotia il sfatuia sa se duca la un consult medical.

„E un soc pentru familie, pentru toata lumea. Era pensionar, om de toata isprava. Stiu ca sotia se ruga de el de ceva vreme sa se duca la medic, dar nu parea ceva grav. O veste groaznica”, a declarat pentru DEBRAILA Steluta Ionita, primarul comunei Romanu.

Trupul neinsufletit a fost transportat la Morga, pentru efectuarea necropsiei, in cauza, conform procedurii, fiind deschis dosar penal pentru ucidere din culpa.

 

Vom reveni cu detalii!

Comentarii