stiri Braila – debraila.ro

Varga (PNL) vrea sa-i scape pe braileni de taxa pe apa de ploaie | „Trei luni de zile nu a plouat, dar am platit apa pluviala!”

Deputatul liberal Vasile Varga promite ca va face tot ce ii sta in putinta pentru ca proiectul legislativ legat de eliminarea taxei pentru apa pluviala, pe care l-a initiat, sa treaca de votul Parlamentului. 

„Nu vrea nimeni sa rezolve aceasta problema. Am initiat acest proiect, care a plecat de la Biroul Permanent. Speram ca in aceasta legislatura sa avem proiectul la dezbatere. PNL Braila a strans si 10.000 de semnaturi cu cetatenii care sunt de acord cu diminuarea acestei taxe de apa pluviala, adica apa care iti curge pe casa, pe acoperis, chiar daca tu ai pamant cu flori si cu legume, trebuie sa o platesti. Deci, apa nici nu intra in canalizare. Numai la cine ar avea curtea betonata, apa se duce la canalizare. Sau exemplul elocvent care a fost anul trecut in municipiul Braila: 3 luni de zile nu a plouat si am platit apa pluviala, ca asa a venit de la Constanta, de la o statie meteo, care ar fi prognoza si ce s-a intamplat in judetul Braila. Cred ca o vom rezolva”, a declarat Varga.

La acest moment, proiectul se afla in analiza comisiilor de specialitate, urmand ca, in cele din urma, parlamentarii sa hoatarasca daca va deveni sau nu lege.

Comentarii