stiri Braila – debraila.ro

Varga (PNL): „Este de neconceput. Cum sa vina o batrana de la Mihai Bravu la Braila pentru o actiune in granituire?”

Deputatul liberal Vasile Varga a declarat pentru DEBRAILA ca situatia de la Judecatoria Insuratei, instanta ramasa doar pe hartie, este „de neconceput”, aratand ca parlamentarii braileni trebuie sa faca front comun pentru ca judecatoria sa-si reia activitatea.

„Este de neconceput. Cum sa vina o batrana de la Mihai Bravu la Braila pentru o actiune in granituire, mai ales ca un astfel de proces poate fi de lunga durata? Este anormal. Cum sa nu poata fi gasita o formula prin care sa fie detasati judecatori la Insuratei, astfel incat judecatoria sa functioneze? Din punctul meu de vedere este o decizie luata de pe un scaun, intr-un birou, fara sa fie analizata situatia reala, cea din teren”, a spus Varga.

PNL-istul a mai adaugat faptul ca, asa cum au facut si in anii precedenti, parlamentarii braileni trebuie sa faca front comun pentru a salva instanta de la desfiintare: „Este datoria noastra ca, indiferent de partidul din care facem parte, sa aparam interesele locuitorilor de acolo. Au mai fost dezbateri pe tema desfiintarii si toti am stat umar la umar, scotand Judecatoria Insuratei de pe drumul desfiintarii.”

Desi nu a fost desfiintata, prin lege, Judecatoriei Insuratei i-au fost trase obloanele prin hotarare de Guvern. Pentru ca a ramas fara judecatori si nu au fost detasati magistrati care sa tina in viata judecatoria, Guvernul Ciolos a decis sa mute localitatile din circumscriptia Insuratei la Braila si Faurei.

Comentarii