stiri Braila – debraila.ro

Varga (PNL): „Deja devine patologica obsesia PSD-ALDE fata de gratierea colectiva. Fie n-au inteles nimic din mesajul oamenilor, fie ii sfideaza”

Deputatul liberal Vasile Varga considera ca „obsesia coalitiei PSD-ALDE fata de gratierea colectiva devine patologica”, in contextul in care liderul senatorilor PSD Serban Nicolae, care este si presedinte al Comisiei Juridice, a depus mai multe amendamente la proiectul legii gratierii, iar unul dintre acestea prevede faptul ca se gratiaza si cei condamnati pentru infractiuni de coruptie, inclusiv luare de mita, dare de mita, trafic de influenta si abuz in serviciu.

„Au demarat-o inca din 2013 (de la episodul Martea Neagra), continua sa o sustina si sa o aduca in prim plan prin diferite forme in ciuda protestelor si revoltelor majore din societate. M-am exprimat impotriva unei astfel de masuri de fiecare data, o fac si acum. La fel si colegii mei din PNL, dar mai ales marea majoritate a romanilor. (…) Aplicarea gratierii priveste faptele savarsite pana la publicarea legii in Monitorul Oficial, adica inclusiv cele savarsite in prezent in contextul discutiei despre aprobarea unei legi a gratierii. Este uluitor asa ceva, vorbim practic de un indemn la incalcarea legii. Guvernarea PSD-ALDE fie n-a inteles nimic din mesajul oamenilor care s-au revoltat si au protestat la momentul OUG 13, fie ii sfideaza cu nonsalanta”, a precizat Varga pe o retea de socializare.

Parlamentarul considera ca Legea gratierii „nu rezolva problema conditiilor si aglomerarii din penitenciare”, fiind „doar o <<petarda>> utilizata de majoritatea parlamentara PSD-ALDE”, argumentand ca de gratiere, in forma propusa de Nicolae, „beneficiaza inclusiv cei condamnati cu suspendare, deci care nu se afla in detentie.” 

Comentarii