stiri Braila – debraila.ro

Varga, deputat PNL: „In Romania lui Dragnea, te trezesti cu taxe peste noapte. Prin aplicarea OUG 114, se vor scumpi curentul electric si gazele”

Deputatul Vasile Varga (PNL) a criticat in termeni duri Ordonanta 114 a Guvernului Dancila, aratand ca proiectul actului normativ trebuia discutat cu principalii actori din mediul economic inainte de adoptare si nu dupa, cum se intampla acum, vorbind despre „Guvernul PSDragnea, croitorul nepriceput”, care „intai taie, apoi masoara”.

Parlamentarul considera ca Liviu Dragnea, premierul Viorica Dancila si Eugen Teodorovici – ministrul de Finante, „speriati de presiunile la care sunt supusi”, au acceptat  intr-un sfarsit dalogul si chiar sa modifice Ordonanta de Urgenta din 28 decembrie 2018.

„Aceste consultari trebuiau sa aiba loc inainte de a anunta Ordonanta 114. De fapt, Guvernul PSDragnea isi demonstreaza inca o data incompetenta, dublata de o suficienta paguboasa. Asa s-a ajuns la situatia ca nimeni nu s-a gandit la consecinte, iar acestea sunt dintre cele mai grave pentru economie, dar si pentru populatie. Sa ne gandim numai la faptul ca, prin aplicarea ordonantei, se vor scumpi curentul electric si gazele. Este evident ca Guvernul trebuie sa retraga Ordonanta 114, daca vrem sa avem crestere economica si bani de pensii, salarii si investitii. Altfel, vom asista la un declin al economiei, cu consecinte nefaste pentru intreaga tara”, a precizat liberalul.

Totodata, deputatul sustine ca denumirea de „taxa pe lacomie”, pe care a capatat-o una dintre masurile fiscale introduse de ordonanta si destinata bancilor, „nu este altceva decat o diversiune si o manipulare”, urmand ca, in final, romanii sa fie cei care „vor plati mai mult pentru gaze, energie electrica, servicii de telefonie si dobanzi mai mari la imprumuturile bancare”. In plus, sursa citata a mai mentionat faptul ca a discutat cu reprezentanti ai mediului de afaceri brailean, care si-au exprimat temerea cu privire la faptul ca vor fi nevoiti sa-si diminueze afacerile, iar unii chiar sa-si suspende activitatea.

„In Romania lui Dragnea, te trezesti cu taxe peste noapte, iar toate calculele agentilor economici sunt date peste cap. Guvernul nu are o politica fiscala predictibila, care sa permita mediului economic sa-si faca prognoze si analize de dezvoltare pe termen mediu si lung. in aceste conditii, nici nu este de mirare ca tara noastra este ocolita de investitori sau deja vorbim despre investitori care se retrag, pentru ca nu gasesc in guvern un partener corect, ci un dusman al mediului de afaceri”, a aratat Varga.

Comentarii