stiri Braila – debraila.ro

Varga, deputat PNL, despre recursul compensatoriu: „Cetatenii trebuie sa se simta in siguranta. Ma astept ca in orice moment sa se intample o tragedie si la Braila”

Faptele de o violenta extrema savarsite in ultima perioada de recidivistii eliberati din inchisori in baza Legii recursului compensatoriu „demonstreaza clar ca lucrurile au scapat de sub control”, considera deputatul Vasile Varga (PNL). Liberalul „atrage foarte serios atentia Guvernului PSD-ALDE” in legatura cu necesitatea anularii legii.

„Cetatenii Romaniei trebuie sa se simta in siguranta. (…) Oamenii sunt vulnerabili in fata unor agresiuni comise cu violenta. Vorbim de un sir intreg de talharii, violuri si crime, savarsite de infractori proaspat eliberati. Nu a fost doar de un caz izolat. Gasirea unor solutii pentru remedierea acestei situatii ar trebui sa fie o prioritate pentru actualul Guvern, care trebuie sa inteleaga ca a gresit cu aceasta masura. Oare de cate fapte cu violenta mai este nevoie pentru ca premierul, membrii Guvernului, parlamentarii PSD -ALDE sa inteleaga ca siguranta cetateanului nu este negociabila?”, se mentioneaza intr-un comunicat de presa remis de parlamentar.

PNL le-a solicitat presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului sa convoace sesiune parlamentara extraordinara pentru a modifica sau abroga Legea recursului compensatoriu.

Varga se arata ingrijorat si de faptul ca sirul de violente a cuprins intreaga tara, nu doar o anumita zona, ceea ce, in opinia sa, pune in pericol inclusiv siguranta brailenilor, un oras cu o rata crescuta a infractionalitatii

„Am vazut talharia de la Alba-Iulia, crima de la Medias, violul de la Iasi si recenta talharie de la Galati. Ma astept ca in orice moment sa se intample o tragedie si la Braila. In fata acestei situatii, inclusiv parlamentarii braileni ai PSD – ALDE ar trebui sa puna presiune pe Guvern sa emita o ordonanta de urgenta sau sa vina in parlament cu o propunere legislativa care sa nu mai permita ca infractorii care au comis fapte cu agresiune, talharii, violuri sa fie eliberati”, mai arata deputatul liberal.

Potrivit Autoritatii Nationale a Penitenciarelor, peste 14.000 de condamnati au fost eliberati in baza legii recursului compensatoriu, iar peste 700 au recidivat si s-au intors dupa gratii.

Comentarii