stiri Braila – debraila.ro

Varga: „Construiam organizatii PNL in judet cand Alexandru Popa inca nu stia unde e poarta gradinitei! Confunda partidul cu o gasca”

Fostul deputat liberal Vasile Varga a raspuns atacurilor deputatului Alexandru Popa, care l-a catalogat ca fiind „cel mai mare PSD-ist de la Braila”. Totodata, Varga le-a luat apararea si liberalilor care au fost pusi la zid de echipa lui Popa, acuzati ca au colaborat cu PSD si amenintati cu excluderea din partid. 

In urma cu aproximativ o luna, Popa, care candideaza pentru sefia PNL Braila, a propus, prin intermediul lui Catalin Canciu – presedintele Organizatiei Municipale, excluderea lui Varga din partid, insa, in urma unei contestatii, forurile de la Bucuresti au stopat initiativa care il viza pe fostul deputat, putand fi reluata abia dupa Congresul PNL din septembrie.

„Ma vad in ultima perioada tinta unor atacuri venite din partea unor oameni tineri, pe care i-am incurajat sa intre in politica si despre care am crezut ca pot avea o cariera politica constructiva, vizionara, bazata pe proiecte, si nu pe bârfe marunte, care nu cadreaza cu prestanta unui politician. Cred in predarea stafetei catre tineri, dar nu pot accepta ca numele meu sa fie tarat in mocirla, de tineri imaturi. As fi putut conduce filiala PNL Braila inca de acum multi ani, mi s-a propus acest lucru in mai multe rânduri, dar am considerat ca viitorul trebuie sa fie al tinerilor, indiferent ca a fost vorba despre consilieri locali, judeteni, secretari de stat, presedinti de organizatii. Am crezut mereu ca experienta unora ca mine, alaturi de entuziasmul lor, sunt cea mai buna reteta pentru o echipa performanta. 

Sa vina cineva sa ma acuze de pesedism, mi se pare o nedreptate pentru mine, dar si un afront adus echipei din care fac parte de aproape 30 de ani. Am fost mereu membru PNL, am avut mereu principii liberale, am o meserie liberala, am ajutat la constructia si dezvoltarea PNL in judetul Braila. I-as invita pe cei care vorbesc astazi fara sens sa faca o analiza a evolutiei in timp a numarului de primari, consilieri locali si judeteni ai PNL in judetul Braila si a scorurilor obtinute in campaniile electorale generale, prezidentiale sau europarlamentare.

Singura explicatie pe care o gasesc pentru aceste atacuri incalificabile este ca unii confunda o organizatie politica cu o gasca. Cred ca domnul deputat Alexandru Popa este prea necopt ca sa inteleaga ce inseamna diplomatie sau negociere. si mai cred ca se foloseste de numele si imaginea mea, pentru a accede intr-o functie unde ii doresc sa faca fata”, a declarat Varga.

Totodata, seniorul liberal considera ca atacurile lui Popa sunt „o practica jalnica de dezinformare, foarte caracteristica <<cand nimic nu ai a spune>>, vorba lui Eminescu”.

„Este un gest lipsit de eleganta ca, abia intrat in familia liberala, sa ataci oamenii care construiau organizatii PNL, intr-un judet „rosu”, in vremurile in care domnul Alexandru Popa inca nu stia unde este poarta gradinitei. Membri cu experienta in PNL se trezesc pusi la colt de cineva care, pana una-alta, nu se poate lauda cu mari performante in politica. (…) Ii doresc domnului Popa si echipei pe care acesta spune ca o va construi sa fie eficienti si sa obtina, politic si in administratie, mai mult decat am facut-o noi, vechii liberali, in vremuri in care eu ma tineam de <<pesedisme>>”, a concluzionat sursa citata.

Comentarii