stiri Braila – debraila.ro

Varga, candidat PNL: „PNL vine cu un plan, nu de azi pe maine, ci aplicabil, in cativa ani, de modernizare a Romaniei”

Comunicat de presa:

„Pot sa spun ca sunt un om trecut prin viata și, după 30 de ani de la Revoluție, mă uit cu speranță că ceva se va schimba fundamental și la noi!

PNL vine cu un plan, nu de azi pe mâine, ci aplicabil, în câțiva ani, de modernizare a României. Un plan care îmi dă încredere!

Și ceea ce mă bucură cel mai tare este că Educația și Sănătatea sunt pe primele locuri ca importanță, alături de mediul de afaceri, de infrastructură, de dezvoltarea comunităților, în acest Plan Național de redresare și Reconversie..

Să ne uităm puțin: peste 6,5 miliarde de euro sunt alocate numai pentru dezvoltarea comunităților locale, educație și sănătate.

Vor fi modernizate spitalele, dar vom amenaja și centre de radioterapie, imagistică și alte dotări necesare. Se vor construi minim 10 spitale noi, vor fi modernizate și extinse 15 institute oncologice și alte 19 institute pentru boli cardiovasculare, cu o capacitate suplimentară de 70.000 de pacienți.

În paralel, investițiile în educație vor duce și la o armonizare cu piața muncii. Vă spuneam proiectul este unul ambițios: 18 campusuri școlare pentru învățământul profesional și tehnic dual, inclusiv laboratoare/ateliere școlare, 60 de colegii naționale de educație bazată pe inovație, 20 de centre pentru dezvoltarea competențelor profesionale ale studenților

Eu cred că nu este deloc puțin!”

Comentarii