stiri Braila – debraila.ro

VANATORUL DE OAMENI: 10 raniti in 7 minute | Din spatele gratiilor, Marius Parfenie REGRETA! | Avocat: „O expertiza psihiatrica este absolut necesara” | Tatal: „L-a drogat cineva!”

In doar 7 minute, in intervalul orar 12:45-12:52, trei apeluri la 112 anuntau faptele pentru care Marius Valentin Parfenie se afla in spatele gratiilor: l-a injunghiat pe un barbat din Cazasu, i-a furat masina, iar apoi a spulberat ca pe popice noua persoane, doua pe Soseaua de Centura si sapte in fata intrarii principale de la mall.

Retinut pentru 24 de ore, braileanul de 20 de ani a fost prezentat instantei, luni, cu propunere de arestare preventiva, judecatorul de drepturi si libertati trimitandu-l in spatele gratiilor pentru 30 de zile. Desi la intalnirea cu jurnalistii, pe scarile instantei, nu a raspuns la intrebari, tanarul si-a rugat avocatul sa transmita faptul ca regreta ce s-a intamplat.

„Este destul de confuz cu privire la ce s-a intamplat. Nu-si aduce aminte anumite episoade… Chiar regreta! Mi-a dat permisiunea sa discut cu presa si ca regreta. Consumase destul de mult alcool. Pe fondul consumului de alcool a luat o hatarare nesabuita, dar mi s-a parut destul de neprecis vis-a-vis de cele savarsite”, a declarat avocatul Daniel Prunau.

Potrivit sursei citate, familia lui Parfenie a fost amenintata, motiv pentru care clientul sau nu va contesta masura arestarii preventive, simtindu-se mult mai in siguranta in detentie. Important de mentionat este faptul ca avocatul a vorbit si despre o eventuala expertiza medico-legala psihiatrica la care va fi supus tanarul.

„Nu are o motivatie anume pentru faptele sale. Expertiza pe care oricum Parchetul o s-o dispuna este absolut necesara fata de ceea ce s-a intamplat”, a mai adaugat Prunau.

De cealalta parte, tatal lui Marius Valentin Parfenie afirma ca fiul sau „a fost drogat de cineva”, sambata noaptea, in timp ce se afla intr-un club. „Niciodata n-ar fi fost in stare de asa ceva”, a spus Vasile Parfenie.

Barbatul a povestit despre performantele sportive din trecutul fiului sau, transmitandu-le un mesaj si persoanelor ranite de cel caruia „ii era mila si de o pisica”.

„El a venit in concediu o saptamana. Sambata seara a fost intr-un club si a venit duminica dimineata acasa. N-am vazut mare lucru schimbat la el. Eu banuiesc ca l-a drogat cineva. Cred ca cineva ca sa-si bata joc de el… i-a pus ceva in bautura. Niciodata n-ar fi fost in stare de asa ceva… Daca vedea o pisica pe strada mi-o aducea acasa. Ii era mila… Cand l-am vazut (n.r. in arest) nu l-am recunoscut. Era ca un robot, nu mi-a zis nimic. Avea o privire… Eu inteleg ca el a gresit si inteleg fiecare familie in parte, dar nu merita soarta asta. Le spun ranitilor ca imi pare foarte rau. El a fost capitan de echipa de box. Are medalii, a luat locul  I peste tot. L-am tinut in sport pentru ca am stiut golaneala care este pe strada. El si cand intra intr-un magazin spunea sarut-mana”, a mai precizat tatal.

Marius Valentin Parfenie este acuzat de savarsirea a trei infractiuni de tentativa de omor calificat, respectiv barbatul injunghiat de la care a furat masina, cei doi soferi Braicar pe care i-a lovit pe Centura si cele sapte persoane lovite la Mall, si talharie calificata.

Comentarii