stiri Braila – debraila.ro

USR-PLUS il descrie pe Capatina, nr. 1 pe lista PNL pentru CJ: „Acest papagal rosu vopsit in galben! A sustinut PSD pana acum cateva luni, a trecut pe la ProRomania…” | Capatina acuzase USR-PLUS de blat cu PSD! | Stancu, candidatul USR-PLUS la presedintia CJ: „A fost un atac urat, josnic!”

„Un papagal rosu vopsit in galben!” Este descrierea pe care Catalin Stancu, co-presedintele Aliantei USR-PLUS si candidat pentru presedintia Consiliului Judetean, i-o face lui Marian Capatana (foto sus), candidatul care deschide lista PNL pentru Consiliul Judetean. Reactia lui Stancu vine dupa ce Capatana a acuzat USR-PLUS de „non-combat” in campania electorala, lasand sa se inteleaga faptul ca alianta ar avea o intelegere cu PSD.

Candidatul USR-PLUS a facut referire la faptul ca Marian Capatana, care a obtinut doua mandate de consilier judetean din postura de candidat independent (n.r. in 2012 si in 2016), a sustinut PSD in Consiliul Judetean, pentru ca apoi sa se inscrie in ProRomania. Ulterior, dupa demisia din partidul condus de Victor Ponta, consilierul judetean care a facut parte din majoritatea formata in jurul PSD a ajuns sa fie candidatul nr. 1 pe lista PNL pentru Consiliul Judetean la alegerile locale din 2020.

„Saptamana trecuta, cu surprindere si amaraciune, am vazut un interviu al domnului Marian Capatana, mare PNL-ist si primul pe lista la Consiliul Judetean, in care eram acuzati ca facem blat cu PSD si, mai mult decat atat, lasa sa se inteleaga ca ar avea la cunostinta despre anumite intelegeri ale noastre cu PSD. N-as vrea sa reproduc discursul domnului Capatana. Mi se pare imoral ca persoana care a sustinut PSD pana acum cateva luni, o persoana care a trecut pe la ProRomania – despre care se stie ca e un PSD mai mic… A fost un atac urat, josnic as putea sa spun. Domnul Capatina a incercat sa povesteasca, nu i-a reusit pentru ca a mintit pur si simplu. Nu a spus adevarul! O intalnire la care dansul a participat, nu stiu de ce si in ce calitate. O intalnire intre conducerea USR si conducerea PNL”, a declarat sursa citata.

Catalin Stancu (foto) a relatat cele mai importante momente din discutiile purtate de conducerile USR-PLUS si PNL pentru formarea unei aliante la alegerile locale. In cele din urma, alianta PNL-USR-PLUS nu s-a mai constituit, iar PNL a ales sa mearga in alegeri alaturi de „Braila Noua”, un partid local. Marian Capatina afirmase ca USR-PLUS ar fi cerut functii la negocieri, fapt negat categori de co-presedintele USR-PLUS. 

„Ne-am dorit foarte mult sa unificam dreapta in judetul Braila si, in acest sens, am avut mai multe intalniri cu cei de la PNL. Una dintre intalniri s-a desfasurat si in prezenta domnului Capatina, este adevarat! Am participat eu si vicepresedintele Nicusor Ciocan, iar din partea PNL au participat presedintele Alexandru Danaila si Catalin Boboc, la vremea respectiva nefiind inca desemnat candidatul pentru Consiliul Judetean. Catalin Boboc era prefect la vremea aia! A participat si acest domn Marian Capatina, despre care eu stiam asa, tangential, ca exista, ii stiam parcursul politic. Cu multi ani in urma, chiar am salutat candidatura sa ca independent, fara sa-mi dau seama ca independenta dansului era doar teoretica, pe hartie. De fapt exista o intrebare: cum a putut dansul sa fie ales de doua ori la rand, cu aproximativ acelasi numar de voturi? Este foarte ciudat si este evident ca a fost ales cu ajutorul unui partid mare. Ne-am trezit la acea intalnire 5 oameni, 2 de la PNL, 2 de la USR si unul de la nu stiu ce. Ocazie cu care i-am intrebat: «Dansul ce cauta aici?». «Stii ca dansul vrea binele dreptei si vrea sa catalizeze, sa ajute…». Mai oameni buni, nu avem nevoie de niciun catalizator, suntem oameni maturi, putem sa discutam singuri. Am discutat pe aceasta tema, n-au vrut sa-l invite pe domnul Capatina sa paraseasca intalnirea, drept pentru care am zis sa nu fim Gica Contra si sa stam la discutie, mai departe. Discutia a mers, bineinteles, intr-un singur sens. Adica invers fata de ceea ce domnul Capatina a spus in interviul dansului. Permanent, au incercat sa ne tenteze, sa ne ofere functii de dupa alegeri. Am mai avut si multe intalniri fara acest domn Capatina, acest… n-as vrea sa folosesc aceste epitete, dar… acest papagal rosu vopsit in galben, ca nu pot sa-i zic altfel!”, a conchis Stancu.

Barna, alaturi de candidatii Isvoranu si Stancu | De ce PNL nu a mers in alianta cu USR-Plus, la Braila? Barna vorbeste despre „candidatii de carton” ai PNL | „Exista optiunea USR-Plus!”

Comentarii