stiri Braila – debraila.ro

Urmarire ca-n filme, la Jirlau: Baut si fara permis, un tanar a fost „fugarit” de politisti aproape 30 km! | A furat masina mamei sale si a plecat la plimbare, cu trei prieteni

Politistii din cadrul Sectiei 3 Politie Rurala Faurei au urmarit un tanar care s-a suit la volan, desi nu are permis, in doua judete, plecand din Jirlau si ajungand pana aproape de Ramnicu-Sarat. 

In noaptea de marti spre miercuri, in jurul orei 02:20, oamenii legii au efectuat semnalul regulamentar de oprire unui autoturism care se deplasa pe raza localitatii brailene Jirlau.

Intrucat persoana aflata la volan a ignorat semnalul si si-a vazut de drum, calcand pedala de acceleratie, politistii au pornit in urmarirea masinii, reusind sa o opreasca dupa aproximativ 30 de kilometri, pe raza satului Rubla, judetul Buzau.

Verificarile efectuate au aratat faptul ca buzoianul care conducea autoturismul, in varsta de 24 de ani, nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Mai mult decat atat, tanarul a luat masina mamei sale, din curtea locuintei, fara acordul femeii.

Si de parca n-ar fi fost de ajuns, individul era si baut. A fost testat cu aparatul etilotest, rezultand ca avea in aerul expirat o imbibatie alcoolica de 0,37 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Pe numele buzoianului a fost intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de conducere a unu vehicul fara permis de conducere si furt intre rude.

Politistii nu i-au lasat sa scape usor nici pe cei trei pasageri din masina, tot buzoieni, cu varstele cuprinse intre 16 si 20 de ani. Acestia, dar si tanarul de la volan au primit fiecare cate o amenda de 2.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Ordonantei Militare nr. 3.

Comentarii