stiri Braila – debraila.ro

UPU Brăila. A început REABILITAREA | Chiriac, șeful CJ: „Când se vor încheia lucrările, sper ca UPU să fie altfel pentru brăileni, la fel cum sper ca personalul medical să vadă altfel relația cu pacienții. Nimeni nu vine din plăcere aici”

Începând din 14 iulie, Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean a intrat într-un amplu proces de reabilitare. Lucrările se vor finaliza peste un an de zile. În tot acest timp, UPU va funcționa în corpul E de lângă intrarea principală a spitalului.

Valoarea proiectului se apropie de 1,5 milioane de euro – mai mare decât cea prevăzută inițial, modificarea intervenind ca urmare a creșterii prețurilor la materialele de construcție. Vorbim de fonduri europene și bani de la Consiliul Județean – respectiv co-finanțarea.

Contractul a fost semnat în urmă cu trei ani, atunci când social-democratul Francisk Iulian Chiriac, președintele Consiliului Județean, anunța faptul că, în afară de lucrările de reabilitare a Unității de Primiri Urgențe, vor fi achiziționate și echipamente medicale.

„Astăzi (n.r. 14 iulie) se predă amplasamentul către constructor. Au fost mici întârzieri din cauza creșterilor prețurilor la materiale în construcții. Din discuțiile pe care le-am purtat cu constructorul, e posibil că reabilitarea să se încheie chiar mai devreme de un an de zile. Vorbim de înlocuirea tuturor suprafețelor, văruit, înlocuirea ușilor, mobilierului, grupurilor sanitare, geamurilor, izolare termică, se va face și un nou bandou de primire a pacienților”, a declarat Chiriac, în timpul unei vizite pe șantierul de la UPU.

Totodată, șeful județului a subliniat faptul că își dorește ca reabilitarea să schimbe percepția brăilenilor cu privire la Unitatea de Primiri Urgențe, dar și modul în care personalul medical se comportă cu pacienții.

„Era absolut necesar ca UPU să își schimbe fața, ca să spun așa. Vorbim de un spațiu medical în care, din păcate, ajung zilnic zeci de brăileni. Am vorbit mereu despre cât de importante sunt investițiile în sănătate pentru mine și Consiliul Județean, însă nu se face nimic peste noapte, oricât de tare ne-am dori. Am făcut lucruri și o să mai facem! Când se vor încheia lucrările, sper ca brăilenii să vadă altfel UPU, la fel cum sper ca personalul medical să vadă altfel relația cu pacienții. Nimeni nu vine din plăcere aici”, a adăugat sursa citată.

În același timp, lucrări se desfășoară, potrivit declarațiilor lui Chiriac, la subsolul spitalului – unde se realizează coridoare speciale pentru intervenția ISU, se schimbă rețelele de termoficare și electricitate și se amenajează vestiare pentru angajații unității spitalicești – dar și la Compartamentul Sterilizare.

Comentarii