stiri Braila – debraila.ro

UPDATE | La Braila: S-a luat cu asalt un bloc, s-a blocat o intersectie, presa a fost informata oficial ca un sinucigas se afla in cladire. Dupa 4 ore, Politia: „A fost un exercitiu. Nu stia nimeni, nici macar politistii”

UPDATE 15:20 | Din diverse surse, in jurul orei 11:00, jurnalistii afla ca un barbat vrea sa se sinucida intr-un apartament din blocul Turn, la doi pasi de una dintre intersectiile importante din oras. Ar ameninta ca arunca blocul in aer, mai spuneau unele surse.

La fata locului, informatia se confirma. O armata de politisti ia cu asalt blocul Turn. Nu se mai permite intrarea locatarilor in cladire. Este delimitata cu banda galbena o zona uriasa. Se blocheaza intersectia, circulatia fiind redirectionata. O banca si o farmacie, aflate la parterul blocului sunt inchise.
 
Purtatorul de cuvant al Politiei Braila confirma informatia pentru presa: „Este un barbat. Nu stim inca mai multe detalii. Echipele noastre sunt acolo. Sunt si negociatorii la fata locului.”
 
Panica in randul locatarilor, dar si a persoanelor care stau in zona. Sunt publicate stiri. Presa centrala isi intreaba corespondentii despre situatia de la Braila.
 
La un moment dat, martori sustin ca s-au auzit si focuri de arma. Incepe scenarita. Nici macar o ambulanta sau o autospeciala de la ISU.
 
Politistii de la fata locului nu scot o vorba. Ii trimit pe jurnalisti la Biroul de Presa. Intre timp, locatarii sunt intrebati daca au sesizat ceva suspect. Ajunge si un reprezentant al primarului. Prefectul nu stie nimic.
 
Dupa aproximativ doua ore, politistii isi strang bagajele. Oamenii legii nu dau detalii, doar pleaca.
 
Intre timp, purtatorul de cuvant al Politiei nu doreste sa mai ofere detalii, ci spune doar ca se va emite un comunicat de presa, „in jumatate de ora”. Dupa lungi insistente, sec, purtatorul de cuvant raspunde sec, in jurul orei 12:00: „A fost un exercitiu!”
 
La 15:15, mass-media primeste un e-mail din partea IPJ: „Exercitiul a fost unul exclusiv cu implicarea structurilor de politie, fara a fi cooptate si celelalte structuri cu atributii in domeniul ordinii si sigurantei publice. Efectivele de politie implicate in scenariu NU AU CUNOSCUT FAPTUL CA ACESTA ESTE UN EXERCITIU, tocmai pentru a se putea urmari modul de actiune al acestora in situatia unui caz real.”
 

UPDATE 12:10| Este vorba despre un exercitiu al Inspectoratului de Politie Judetean, care si-a testat echipa de negociatori in caz de situatii de urgenta. Biroul de Presa nu a comunicat exercitiul, descriind doar o situatie in care un barbat ameninta ca se sinucide.

………….

Mascatii si o echipe de negociatori se afla, miercuri dimineata, la blocul Turn de pe Calea Galati, unde un barbat ameninta ca arunca imobilul in aer.

Sursa foto: Lucian Crestez

Vom reveni cu detalii!

Comentarii