stiri Braila – debraila.ro

UPDATE | Dacia Unirea, despre interviul lui Petean: „Sunt pure rastalmaciri ale jurnalistilor britanici”

UPDATE | Reactia conducerii clubului Dacia Unirea:

„Referitor la articolul de presa, aparut pe site-ul GSP si preluat dintr-un interviu acordat de Laurentiu Petean ziarului englezesc The Independent, clubul ACS Dacia Unirea vine cu cateva lamuriri:

1. Afirmatia cum ca Laurentiu Petean nu ar fi primit bani de mai bine de 5 luni este eronata. Jucatorul, ca de altfel toata echipa, a primit un salariu in decembrie 2016, iar la inceputul lui ianuarie un alt salariu, deci nici vorba de o intarziere asa de mare, cum se specifica in articol.

2. Chiar directorul sportiv, Sorin Frunza, a luat legatura cu Petean, acesta confirmandu-i ca nicio clipa nu s-a pus problema ca el sa faca referire la intarzieri in neplata drepturilor salariale in interviul acordat ziarului englez, ci sunt pure rastalmaciri ale jurnalistilor britanici.

3. De altfel, asa cum s-a anuntat si la momentul respectiv, contractul lui Petean a fost reziliat in conditii amiabile, normale si civilizate, JUCATORUL fiind cel care si-a exprimat dorinta sa plece, datorita problemelor familiale!

Suntem constienti ca situatia la nivel de Liga a 2-a este din ce in ce mai grea, dar asta nu inseamna ca pentru a sublinia neajunsurile si lipsurile fotbalului romanesc, trebuie mai intai sa se stirbeasca imaginea unor cluburi care se zbat si au curajul de a face in continuare fotbal de performanta!”

………….

„Distrus de coruptie si management prost, fotbalul din Romania e in criza, iar fotbalistii pleaca”. Este titlul unui articol publicat de cotidianul englez „The Independent”, care spune povestea lui Laurentiu Petean, fostul fundas dreapta al Daciei Unirea.

La inceputul anului, Petean, in varsta de 28 de ani, si-a incheiat socotelile cu echipa braileana, unde a evoluat timp de trei ani, dar, totodata, si cu fotbalul. Acum, tanarul originar din Galati munceste ca agent de securitate intr-un hotel din orasul german Freiburg, pentru a-si ajuta mama in lupta cu o boala necrutatoare.

„Stateam acasa, cu mama, si vorbeam despre cariera mea de fotbalist. Dupa doua ore, am luat decizia de a ma opri si de trece peste. Nu am niciun ban. Am jucat 23 de ani doar pentru placere. Nu pot juca fotbal 100 de ani. Mama are cancer, iar fosta mea echipa (n.r. Dacia Unirea) nu mi-a dat niciun ban in ultimele 5 luni. Am decis sa renunt la fotbal si sa caut o slujba care imi asigura un salariu regulat. Cand am luat decizia, cu un ochi plangeam si cu altul radeam. Mama stie cat de mult iubesc fotbalul, dar a realizat ca sunt adult si ca trebuie sa fac ceva cu viata mea ca sa am un viitor. Asta nu se poate intampla daca joc fotbal in Romania, a spus fostul fotbalist, citat de „The Independent”.

Laurentie Petean munceste in Germania, intr-un hotel din Freiburg, ca agent de securitate, insa recunoaste ca face de toate.

„Este inceputul unei noi vieti .Nu este ceea ce as fi facut in viata mea. Iubesc fotbalul mai mult decat viata. Dar…”, a mai povestit fostul fotbalist.

In Germania, Petean s-a intalnit cu un alt fotbalist care a evoluat la Dacia Unirea, intre 2014 si 2016, Bogdan Spataru. Cei doi joaca in timpul liber la o echipa de amatori, SV Jechtingen.

Tanarul galatean a fost in lotul Otelului cand echipa a castigat campionatul, in sezonul 2010-2011.

Comentarii