stiri Braila – debraila.ro

UPDATE DNA cere retinerea si arestarea preventiva a deputatului Rizea / Acuzatiile: trafic de influenta, spalare de bani si influentarea declaratiilor

UPDATE 18:20 / Procurorii anticoruptie cer Camerei Deputatilor incuviintarea retinerii si arestarii deputatului Cristian Rizea (PSD), acuzat de trafic de influenta, spalare de bani si influentarea declaratiilor.

„La data de 2 decembrie 2009, potrivit unei intelegeri anterioare, inculpatul Rizea Cristian a primit de la inculpatul Coltea Lucian, om de afaceri cu cetatenie americana, suma de 200.000 euro, iar la cateva zile, la data de 6 decembrie 2009, a primit suma de 100.000 euro – in total 300.000 euro – pentru ca in schimb sa intervina la nivelul a doua autoritati, Regia Autonoma – Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAPPS) si primaria comunei Chiajna, astfel incat Coltea Lucian sa beneficieze de urgentarea procedurilor de retrocedare a unui teren situat intr-o zona rezidentiala din municipiul Bucuresti, respectiv sa obtina dreptul de proprietate asupra unui alt teren aflat in litigiu cu primaria comunei Chiajna”, precizeaza procurorii DNA.

DNA sustine ca, pentru a se ascunde provenienta banilor, ar fi fost intocmite patru contracte de imprumut false.

La sfarsitul anului trecut, afland de ancheta DNA, Rizea ar fi incercat sa influenteze doi dintre martori, promitandu-le ca le va oferi gratis un spatiu comercial cand va deveni primar al Sectorului 5 daca nu vor relata adevarul procurorilor.

„In cursul lunii decembrie 2015, pe fondul desfasurarii prezentei anchete penale, inculpatul Rizea Cristian i-a abordat pe doi dintre martori si le-a spus sa nu relateze adevarul organelor de urmarire penala, promitandu-le celor doi ca, in perspectiva ca va deveni primar al Sectorului 5, le va oferi gratis un spatiu comercial in zona Cotroceni, pentru deschiderea unei noi clinici”, mai arata sursa citata.

UPDATE 14:15 / Rizea a parasit sediul DNA – Structura centrala, declarand ca a fost chemat „pentru o problema mai veche”.

„M-au chemat pentru o problema mai veche, care s-a rezolvat acum sase ani pe civil, iar acum o s-o rezolv si din punct de vedere penal. Nu am facut trafic de influenta”, a declarat parlamentarul, citat de Agerpres.

Deputatul Cristian Rizea (PSD) a fost adus cu mandat, miercuri dimineata, la sediul DNA – Structura Centrala.

Rizea, ales in Colegiul 5 Braila, a parasit Organizatia Judeteana anul trecut, transferandu-se la PSD Sector 5, aratandu-se interesat de o candidatura la primaria sectorului.

Conform presei centrale, social-democratul este audiat de procurorii anticoruptie in calitate de suspect. Procurorii il suspecteaza de trafic de influenta pe langa functionarii de la RAAPPS si Primaria Chiajna, in urma caruia a obtinut 300.000 de euro.

Vom reveni cu detalii!

Comentarii