stiri Braila – debraila.ro

Un primar din judetul Braila VORBESTE despre el si alegatorii sai: „Eu sunt un CIOBAN ales de CIOBANI” | Liberalul Moroiu din Salcia Tudor, SHOW la TV

Se caracterizeaza ca fiind „un cioban”, numindu-i „ciobani” si pe cei care l-au votat, de doua ori – mai exact pe locuitorii din Salcia Tudor. Este vorba despre primarul liberal Florin Moroiu, intaiul gospodar al comunei aflata la limita cu judetele Vrancea si Galati.

Moroiu a dat un recital de zile mari la Antena 1, in direct, unde era chestionat cu privire la situatia unui tanar din comuna, care, de cand a venit pe lume, traieste ca si cum ar fi invizibil. Mai exact, braileanul de 32 de ani nu a avut niciodata certificat de nastere si, implicit, nici buletin, intrucat parintii nu s-au ocupat sa-i asigure identitatea.

Dan Dobre, care, practic, nu exista, munceste ”la negru” la ferma primarului Moroiu, potrivit propriilor declaratii, fapt recunoscut chiar si de catre edil. Analfabet, intrucat nu a putut fi inscris la scoala, tanarul afirma ca nu a parasit niciodata localitatea, de frica sa nu pateasca ceva si sa nu poata fi ajutat. 

Interventia telefonica a primarului comunei Salcia Tudor a fost de-a rasu’ plansu’, Moroiu vorbind agramat si, astfel, nereusind sa lamureasca cum ar putea localnicul sa-si recupereze identitatea. Mai mult decat atat, edilul a concluzionat memorabil: ”Eu sunt un cioban ales de ciobani!”

„Il cunosc. De cand s-a nascut au probleme. De cand am intrat primar, incerc si … cred ca reusim sa-i facem actul de identitate … dintre care, o data am incercat si parintii au binevoit, n-au binevoit si poate ca benevoiesc (sic!). Dupa procedura legala, trebuie sa mearga prin judecata si toate cele care sunt. In judecata, cu numele de parinti, doar nu pot sa-i dau eu numele meu. Domnul trebuie sa… legislatia inca nu o cunosc bine. Legislatia este ca sa-i dam numele lui si parintii sa-l accepte. Sunt primar de vreo trei zile, l-am chemat la Primarie, am chemat parintii. Trebuia sa mearga la judecata. Actiunea o face Primaria si secretarul comunei. Noi am vorbit si impreuna am lucrat. Noi am facut actele legale care trebuia si nu s-a mai prezentat parintii. Ei nu s-a mai prezentat la judecata. Noi trebuia sa actionam in instanta dreptul lor de paternitate si ei nu s-a mai prezentat”, a declarat primarul Moroiu la Antena 1.

Criticat pentru modul in care vorbeste, desi a precizat de mai multe ori ca Primaria s-a adresat unei instante de judecata in cazul localnicului fara identitate, admitand insa, in cele din urma, ca nu a existat un proces, Moroiu a continuat…

”Noi, ca Primarie, i-am chemat si sa mergem in continuare si sa facem acte baiatului. Enorm de multi ani s-a pierdut. Doamna, eu sunt un cioban ales de ciobani. Avem un jurist…, a conchis edilul.

Foto: MD Press

Comentarii