stiri Braila – debraila.ro

Un primar cu viziune pentru Viziru: Daniela Mariniuc! | „E timpul pentru o comuna europeana / Viziru are o istorie superba, care ne obliga / Cetateanul e important mereu, nu doar in campaniile electorale”

Pe 27 iunie, locuitorii din comuna Viziru isi vor alege primarul. Daniela Mariniuc, candidatul PNL, lucreaza de o viata in Primaria Viziru, cunoscand toate problemele prin care importanta comunitate din judetul Braila a trecut in ultimii 30 de ani.

Isi doreste o administratie apropiata de cetatean, in care dezvoltarea sa plece, in principal, de la fondurile europene, asa cum s-a intamplat in numeroase comune din tara. Are 50 de ani, este casatorita, mama a doi baieti si o persoana care a pus mereu oamenii inaintea politicii.

„E timpul pentru o comuna europeana! Nu trebuie sa inventam lucruri sau sa facem promisiuni greu de crezut, ci doar sa vedem cum au facut altii si sa aplicam reteta. Bunastarea vine din dezvoltare si cred cu tarie ca fondurile europene sunt solutia. Cei care ma cunosc stiu ca sunt un om de cuvant, pentru care cetateanul este important in fiecare zi. Asa am gandit de cand lucrez in Primaria Viziru si sunt 30 de ani. Cetateanul e important mereu, nu doar in campaniile electorale”, a declarat Mariniuc.

Candidatul PNL a vorbit si despre viziunea pe care o are atunci cand vine vorba despre Viziru, dar si despre trecutul prea putin pus in valoare al comunei.

„Viziru are o istorie superba, care ne obliga. E o comuna cu un trecut despre care putini mai stiu in ziua de azi. Viziru avea scoala deschisa in 1837 si trei biserici la sfarsitul secolului al XIX-lea”, a mai adaugat Daniela Mariniuc.

VIZIUNEA DANIELEI MARINIUC:

  1. FONDURI EUROPENE – accesarea de fonduri europene pentru dezvoltarea comunei, racordarea la reteaua de gaze, amenajarea de rigole si trotuare, piste pentru biciclete, centre civice in satele Viziru si Lanurile, monitorizarea video a domeniului public. Continuarea asfaltarii strazilor din Viziru si Lanurile.
  2. REABILITAREA STADION – reabilitarea si modernizarea stadioanelor de fotbal din Viziru si Lanurile, modernizarea cladirii cu banci de rezerva, grupuri sanitare, tribune, banci, iluminare nocturna. Infiintarea a doua cluburi sportive (Viziru si Lanurile) si finantarea acestora.
  3. LOCURI DE JOACA – amenajarea de locuri de joaca in Lanurile si Viziru (satul mare).
  4. IN MEMORIAM – reamenajarea si reorganizarea cimitirelor din satele Viziru si Lanurile, precum si imprejmuirea acestora cu garduri. Asfaltarea drumului din sat catre cimitirul Lanurile. Construirea casei de praznice in satul Lanurile (Parohia Lanurile si satul mic Viziru).
  5. CADASTRU SI ADMINISTRATIE – carti funciare si intabularea tuturor bunurilor domeniului public. Cumpararea unui utilaj de intretinere a iluminatului public. Centru medical de permanenta in cladirea care a functionat Posta Viziru. Implicarea directa a cetatenilor in luarea deciziilor, prin intalniri lunare. 
  6. CONSTRUCTII NOI SI ADMINISTRARE TRANSPARENTA – infiintarea unui birou administrativ in satul Lanurile, in incinta centrului educational (colectarea de taxe si impozite, eliberarea de adeverinte)

Comentarii