stiri Braila – debraila.ro

Un ONG din Norvegia ii cere primarului Dragomir sa OPREASCA eutanasierea maidanezilor | „Vorbim despre orasul fara inima, Braila”

Asociatia „Dog Rescue” Norvegia a initiat, in urma cu cateva zile, o petitie online, denumita „We will die in Braila” (n.r. Vom muri in Braila), prin care ii cere primarului Marian Dragomir sa opreasca actiunea de eutanasiere a maidanezilor bolnavi si agresivi. Petitia ONG-ului a adunat peste 6.000 de semnaturi.

„Vorbim despre orasul fara inima, Braila, unde locuitorii nu beneficiaza de indrumarea sau informatiile la care au dreptul, iar in consecinta, primarul actual al Brailei impreuna cu oamenii care lucreaza pentru el vor avea oportunitatea de a continua macelul animalelor. Primarul orasului Braila spune ca sterilizarea nu ajuta la diminuarea numarului de caini, ba din contra, numarul acestora creste. In consecinta, a condamnat sute de caini, care vor muri sub semnatura lui! (…) Acum este momentul in care trebuie sa reactionam, ca asociatie de salvare si protectie a animalelor, nu putem sa ramanem in anonimat si sa ii lasam sa moara in acest fel. Locuitorii continua sa abandoneze puii nou-nascuti pe strazi, sa isi tina cainii liberi, fara lesa si sa nu ii ingrijeasca. De aceea, multi caini sunt batuti pana la moarte, maltratati, au urechile taiate iar mai apoi sunt abandonati in locuri izolate fara mancare si fara apa”, se arata in textul petitiei.

Mai mult decat atat, ONG-istii norvegieni il acuza pe Dragomir ca a adus Braila „intr-o lumina neagra”: „Ati pus o eticheta orasului, iar pasii dumneavostra sunt murdari cu sange!”

Reamintim faptul ca, la sfarsitul saptamanii trecute, mai exact pe 11 si 12 august, in Parcul Monument s-a desfasurat un targ de adoptie a cainilor din padocurile Primariei, eveniment la care si-au gasit stapani doar 23 de patrupezi. Dupa prima zi de desfasurare a targului, primarul Marian Dragomir a anuntat pe o retea de socializare ca a adoptat un caine.

Comentarii