stiri Braila – debraila.ro

Un brailean, elev al Liceului International de Informatica din Constanta, a obtinut PUNCTAJ MAXIM la un test de admitere in colegii din SUA, la matematica

Un brailean, elev in clasa a XI-a la Liceul International de Informatica din Constanta a obtinut punctajul maxim la un test pentru admiterea la colegii americane, echivalentul american al examenului de bacalaureat, la matematica. Totodata, Alexandru Oprea, care vrea sa studieze ingineria peste ocean, a luat un punctaj ridicat si la fizica.

Reprezentantii Liceului International de Informatica au precizat, prin intermediul unui comunicat de presa, ca Oprea a sustinut in ianuarie testele Scholastic Assessment Test (SAT) la matematica si fizica, obtinand la Matematica 2, considerata cea mai dificila materie, punctajul maxim – 800 de puncte, iar la Fizica 755 de puncte.

Elevul cu rezultate deosebite la invatatura si olimpic national la fizica a plecat special din Braila, orasul natal, unde a studiat primii 8 ani de scoala, pentru a urma cursurile Liceului International de Informatica din Constanta, unde are posibilitatea de a-si aprofunda studiile in domeniul fizicii, marea lui pasiune, mai arata sursa citata.

Adolescentul a fost premiat anul trecut cu medalia de bronz la Olimpiada Internationala de proiecte de energie, inginerie si mediu, organizata la Houston, in SUA. El a facut parte din echipa care a realizat proiectul “Scientialab of future”, un laborator virtual de programare web, la competitia respectiva fiind prezente peste 500 de proiecte din peste 70 de tari.

Comentarii