stiri Braila – debraila.ro

Un brailean drogat a batut un politist local | Scena violenta, intr-un autobuz

Incidentul violent s-a petrecut in seara zilei de joi, 28 ianuarie, in jurul orei 18:30, pe b-dul Al. I. Cuza, la intersectia cu Scolilor.

Potrivit Politiei Locale, in timp ce se afla in timpul serviciului, mai precis in cadrul unei actiuni derulate impreuna cu reprezentantii „Braicar”, in vederea depistarii si sanctionarii persoanelor care calatoresc cu mijloace de transport in comun fara a detine bilet, abonament sau legitimatie de calatorie, un politist local din cadrul Serviciului Ordine Publica al Politiei Locale a fost agresat de un cetatean care calatorea fara bilet.

Un autobuz „Braicar” a fost oprit in zona, de catre controlorii societatii, conform procedurii, pentru verificarea biletelor si abonamentelor calatorilor, cand unul dintre acestia, prins fara bilet, la solicitarea politistului local de a furniza date privind identitatea, a refuzat sa faca acest lucru, devenind violent.

Tanarul, in varsta de 19 ani, l-a imbrancit de mai multe ori pe politistul local, lovindu-l si cu pumnul, cel din urma reusind sa il puna la pamant pentru a-l incatusa pe barbatul agresiv. In timpul altercatiei, politistul a suferit o fractura de glezna.

In ajutorul politistului local au sarit, in acel moment, unul dintre controlorii „Braicar”, dar si un brailean, martor la incident.

La fata locului a sosit un echipaj de interventie din cadrul Politiei Locale, care l-a incatusat pe individul violent. De asemenea, au mai ajuns doua ambulante, dar si un echipaj din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean.

Politistul local a fost transportat la Spitalul Judetean de Urgenta pentru a primi ingrijiri medicale.

Tanarul agresiv a declarat ca ar fi consumat substante etnobotanice, fapt care l-a facut sa isi piarda mintile.

Individul a fost predat echipajului IPJ, fiind condus, de asemenea, la spital, in cauza fiind continuate cercetarile.

„Facem precizarea ca actiunea in timpul careia s-a petrecut incidentul de ieri face parte dintr-o serie, desfasurata impreuna cu S.C. Braicar S.A., ce are ca scop depistarea si sanctionarea persoanelor care calatoresc cu mijloace de transport in comun fara a detine bilet, abonament sau legitimatie de calatorie”, a mai mentionat Politia Locala.

Comentarii