stiri Braila – debraila.ro

Un brailean „a fost cumparat” de o ucraineanca | De ce s-a ajuns la casatorie

Politistii de la Biroul pentru Imigrari, in urma activitatilor specifice, au refuzat prelungirea dreptului de sedere temporara pe teritoriul Romaniei unei ucrainence de 24 de ani, in urma constatarii casatoriei de convenienta cu un brailean.

Cei doi soti au declarat ca s-au cunoscut in luna iulie 2017, prin intermediul unei retele de socializare. In luna decembrie, femeia din Ucraina a venit in Braila, ca dupa doar cateva saptamani sa aiba loc casatoria.

La inceputul lui februarie, tanara s-a prezentat, cu documentele necesare, la sediul Biroului pentru Imigrari si a solicitat prelungirea dreptului de sedere in scop de reintregire a familiei.

Conform procedurilor, oamenii legii au inceput verificarile in cazul celor doi soti, in cadrul carora au fost efectuate vizite la domiciliul conjugal declarat, discutii cu persoane din anturajul acestora si alte activitati relevante in stabilirea situatiei reale.

Interviul, considerat un instrument de lucru important in reliefarea vietii reale de familie, a contribuit, si de aceasta data, la clarificarea situatiei cuplului.

Intrebarile adresate sotilor in cadrul interviului au vizat demonstrarea realitatii mariajului, cunosterea partenerului de viata, precum si viata in comun a celor doi. Toate aceste aspecte, au dus la concluzia ca ucraineanca a incheiat casatoria de convenienta, cu scopul de a evita conditiile de sedere pe teritoriul Romaniei si de a obtine un document care sa-i permita calatoria in alte state europene.

Urmare a celor constatate, politistii de imigrari au refuzat prelungirea dreptului de sedere temporara pe teritoriul tarii noastre. Pe numele femeii, a fost emisa o decizie de returnare prin care a fost obligata sa paraseasca tara in termen de 30 de zile.

Conform O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul strainilor in Romania, republicata, Inspectoratul General pentru Imigrari refuza prelungirea dreptului de sedere solicitat in baza casatoriei daca, in urma verificarilor efectuate, se constata ca acea casatorie este de convenienta.

Comentarii