stiri Braila – debraila.ro

Judetul Braila a ajuns la 4 cazuri noi de COVID-19, dupa relaxare: INCA DOI PACIENTI INFECTATI, in afara de angajatul Primariei Braila!

La doar o saptamana de la momentul in care Romania a intrat in stare de alerta, judetul Braila are 4 pacienti internati cu COVID-19, dupa ce a fost, timp de mai multe zile, judetul cu 0 cazuri.

In afara de barbatul din comuna Ciresu – confirmat pe 15 mai, prefectul Catalin Boboc a anuntat, joi seara, faptul ca inca trei pacienti, printre care si un angajat al Primariei Braila, au ajuns la „Boli Infectioase”, dupa ce rezultatele testelor au fost pozitive.

Boboc a facut un apel la responsabilitate, precizand, intr-un text publicat pe o retea de socializare, ca brailenii trebuie sa tina cont in continuare de recomandarile autoritatilor si sa respecte masurile care prevad pastrarea distantei sociale si purtarea mastii de protectie in spatiile publice inchise.

„Sambata, 9 mai 2020, primii 22 de braileni infectati cu noul coronavirus au fost declarati vindecati si externati! Ne-am bucurat cu totii sa constatam ca avem 0 cazuri in judetul Braila! Era si firesc sa fie asa cand vedeam ce se intâmpla in lume si chiar in cateva zone din tara. In acel moment, am facut un apel la braileni, sa fie in continuare prudenti, pentru ca virusul nu a disparut si pot aparea cazuri noi, in orice moment! Vineri, in prima zi dupa incetarea starii de urgenta, am repetat acelasi apel, pentru ca masurile de relaxare ce urmau sa intre in vigoare sa nu conduca la noi cazuri de infectie cu COVID-19. Am considerat ca este datoria mea sa ii indemn pe braileni sa nu ignore masurile impuse de autoritati, precum pastrarea distantei sociale sau purtarea mastii de protectie in spatii publice inchise, pentru a ramâne unul dintre judetele cele mai putin afectate de pandemie. Din pacate, vineri, 15 mai 2020, dupa o saptamana cu zero cazuri, a aparut un nou pacient. Astazi, la inca o saptamâna, inca trei imbolnaviri cu noul coronavirus! Asadar, daca inca mai sunt braileni care nu considera ca minimele masuri de igiena sanitara si distantare, dispuse de Guvernul României, sunt foarte importante, ii rog sa tina cont de recomandarile autoritatilor si sa aibe incredere ca nivelul totusi scazut al raspândirii virusului la Braila se datoreaza in mare masura respectarii cu strictete a regulilor! Oameni buni, responsabilitatea este cheia si se afla in mâinile noastre!”, a mentionat prefectul.

Comentarii