stiri Braila – debraila.ro

Turcan, ministrul Muncii: „Sunt foarte ingrijorata! Avem, la Braila, cu 30.000 de pensionari mai mult decat salariati activi”

Raluca Turcan, ministrul Muncii, s-a aflat, joi, intr-o vizita de lucru la Braila, unde s-a intalnit cu sefii institutiilor deconcentrate din subordinea ministerului, dar si cu reprezentantii  „Yazaki” si „Vard”, doi dintre principalii angajatori din judet. Turcan a mers la sediile celor doi agenti economici, iar apoi a sustinut, la sediul Prefecturii, o conferinta de presa.

Ministrul Muncii a vorbit despre faptul ca numarul pensionarilor din judetul Braila este cu 30.000 mai mare decat cel al salaratilor activi, indemnand autoritatile locale sa adopte „o politica locala spre investitii”.

Daca ma uit pe cifrele de sustenabilitate economica de la nivelul judetului, sunt foarte ingrijorata! Avem cu 30 de mii de pensionari mai mult decat salariati activi. Acest lucru inseamna ca undeva exista o problema de sustenabilitate economica, care, evident, se aduna la nivel national. Exista in continuare un deficit de investitii si sincope in forta de munca pe care o gasesc angajatorii, dar, in acelasi timp, si in locurile de munca pe care ei le pot crea. Exista perspective de dezvoltare, pe care le-am intalnit in alte judete. Mi-as dori ca aceste perspective de dezvoltare sa fie urmarite si la nivelul autoritatilor locale din judetul Braila. Nu ma interesează culoarea politica, dar o politica locala de deschidere spre investitii este vitala!”, a declarat Turcan.

Fata de vizita pe care a efectuat-o la sfarsitul lunii mai, ministrul Muncii a stat in fata jurnalistilor nu doar alaturi de Catalin Boboc, secretar de stat in Ministerul Muncii, ci si de deputatul Alexandru Popa, presedintele Organizatiei Judetene PNL.

Boboc si Popa au dus o lupta apriga in interiorul partidului, cei doi pozitionandu-se in tabere diferite in contextul luptei interne pentru sefia partidului. Secretarul de stat in Ministerul Muncii s-a alaturat echipei premierului Florin Citu, in timp ce parlamentarul i-a garantat lui Ludovic Orban sustinerea intregii filialei.

Totusi, recent, deputatul liberal si-a nuantat declaratiile pro-Orban, precizand ca ii ramane loial lui Orban, insa nu poate gira acelasi comportament politic pentru toti cei peste 60 de delegati braileni care vor participa la Congresul din 25 septembrie.

Mentionam, totodata, ca Raluca Turcan face parte din echipa lui Citu.

Comentarii