stiri Braila – debraila.ro

Tun imobiliar ESUAT: Caporal Musat II | Firma castigatoare, cu pierderi si un singur angajat, NU A MAI SEMNAT contractul | Primaria reia licitatia

Tagicost Trans, o societate comerciala cu pierderi continue si un singur angajat a castigat, pe 4 februarie, licitatia pentru terenul de 4,5 ha pe care era amplasata fosta cazarma de la „Caporal Musat”, insa, surprinzator, a refuzat sa mai semneze contractul de superficie.

Se pare ca situatia intareste zvonurile potrivit carora firma este doar interfata unor persoane potente financiar, care se afla si in spatele altor afaceri imobiliare dubioase din municipiu, printre care si „Caporal Musat I”.

Firma a avut la dispozitie 30 de zile, incepand cu 2 februarie, pentru a plati aproximativ 500.000 de euro, valoarea redeventei. Desi parea greu de imaginat pentru un SRL care a avut o cifra de afaceri de 71.555 de lei in anul 2019, Tagigost a achitat jumatate de milion de euro chiar in ultimele zile limita si s-a prezentat la notar, unde urma sa se semneze contractul.

Intr-o incercare de a schimba conditiile contractului, extrem de stricte de altfel si „montate” special pentru a evita un tun imobiliar, firma a refuzat sa mai parafeze intelegerea cu Primaria, cerand clarificari referitoare la constructiile care pot fi edificate pe teren.

Pentru ca Pimaria s-a mentinut pe pozitie si nu a acceptat modificarea contractului, firma a dat inapoi.

SRL-ului ii va fi restituita suma de 500.000 de euro, insa ii va fi retinuta cea de 100.000 de lei, respectiv garantia de participare la licitatie.

Licitatia pentru terenul de 4,5 ha va fi reluata.

Comentarii