stiri Braila – debraila.ro

Tudose (PSD): „Toata lumea sustine lupta anticoruptie. Daca referendumul nu va fi validat de prezenta, inseamna ca poporul nu sustine anticoruptia?”

Deputatul Mihai Tudose (PSD), vicepresedinte la nivel central al partidului, a declarat pentru DEBRAILA, intrebat cum comenteaza declansarea de catre presedintele Klaus Iohannis a procedurilor pentru organizarea unui referendum national pe tema „luptei impotriva coruptiei si asigurarii integritatii functiei publice”, ca ar trebui avute in vedere si alte doua teme, respectiv modificarea definitiei familiei din Constitutie si eliminarea imunitatii.

Totodata, parlamentarul a mai precizat ca exista posibilitatea ca referendumul sa nu fie validat din cauza prezentei slabe, intrebandu-se daca o astfel de situatie ar insemna faptul ca poporul nu sustine anticoruptia.

„Referendumul este o institutie prevazuta de Constitutie, fiind atributul presedintelui. Totusi, ar mai fi niste teme de interes national, una, cea legata de definirea familiei ca fiind uniunea dintre un barbat si o femeie, sustinuta de 3 milioane de oameni, si alta legata de imunitate. Se poate face referendum si pe aceste teme, mai ales ca referendumul este cea mai democratica modalitate de a consulta populatia. Eu ma intreb altceva. Toata lumea sustine lupta anticoruptie. Apare riscul ca referendumul sa nu fie validat de prezenta. Pai cum da asta? Asta ar insemna si ca poporul nu sustine lupta antiocoruptie? In niciun caz nu putem sa nu facem alegeri sau referendum pentru ca cheltuim banii. Democratia costa. Ce si cum, in ce conditii, trebuie totusi clarificat, a spus Tudose.

Comentarii