stiri Braila – debraila.ro

Tudose (PSD), ironic: „Politica tehnocrata pentru oameni a Guvernului Ciolos produce efecte”

Deputatul Mihai Tudose, vicepresedinte PSD la nivel central, a declarat pentru DEBRAILA, referitor la situatia Judecatoriei Insuratei, ca decizia Guvernului Ciolos este „foarte gresita” si ca „politica tehnocrata pentru oameni incepe sa produca efecte”.

„E vorba de accesul la justitie a justitiabilului. E o decizie foarte gresita. Vorbim de oameni necajiti, in varsta, care sunt pusi pe drumuri. Daca nu le-a mers cu desfiintarea, blocata de noi in Parlament, au ales sa procedeze asa, sa-i trimita pe oameni la Braila sau Faurei, la zeci de kilometri. Politica tehnocrata pentru oameni a Guvernului Ciolos incepe sa produca efecte”, a spus social-democratul.

Tudose a mai precizat ca in sesiunea parlamentara de toamna va intreprinde tot ce ii sta in putinta pentru a salva instanta de la desfiintare.

Desi nu a fost desfiintata, prin lege, Judecatoriei Insuratei i-au fost trase obloanele prin hotarare de Guvern. Pentru ca a ramas fara judecatori si nu au fost detasati magistrati care sa tina in viata judecatoria, Guvernul Ciolos a decis sa mute localitatile din circumscriptia Insuratei la Braila si Faurei.

Comentarii