stiri Braila – debraila.ro

Tudose (PSD): „Am declansat procedura de demitere a lui Negritoiu de la sefia ASF. Cu romanii care au masina s-a jucat toata lumea exact cum a vrut”

Procedura parlamentara pentru demiterea presedintelui Autoritatii de Supraveghere Financiara, Misu Negritoiu, a fost declansata. Anuntul a fost facut de deputatul PSD Mihai Tudose, presedintele Comisiei Economice din Camera Deputatilor.

Deputatii din comisia condusa de Tudose l-au chemat pe Negritoiu la audieri, cerandu-i explicatii despre tarifere RCA.

„Mai sunt 5,5 milioane de romani, care au masina, cu care s-a jucat toata lumea exact cum a vrut. S-a ajuns astazi ca toata lumea sa fie nemultumita: clientii, firmele de asigurari, doar dumneavoastra sunteti multumit se pare de ceea ce se intampla in domeniul asigurarilor. Nu se mai poate asa, sunteti complet depasit de situatie si de importanta functiei pe care o aveti. E un dezastru. Nu faceti decat sa astupati o groapa facand una mai mare. Voi face un raport comun si voi solicita plenului acest vot de demitere. Cat de repede se va putea. O saptamana, doua. Domnul Negritoiu a facut tot ceea ce a putut. Din pacate, a putut putin., a spus Tudose in timpul audierilor.

Seful ASF a replicat, acuzand ca a fost chemat la „o executie publica”: „Pana la urma, eu nu am facut nimic din ce nu trebuia facut. Aveti atat raportul nostru de activitate, raportul evolutiei de piata, pe astea trebuie sa le judecati.”

Deputatii din comisie au fost de acord, in unanimitate, sa ceara demiterea lui Negitoiu.

„Facem o pauza sa ne stergem lacrimile? Am inteles, Gibraltarul si dumneavoastra nu sunteti de mişcat”, a replicat parlamentarul brailean dupa sintagma „executie publica”.

Comentarii