stiri Braila – debraila.ro

Tudose (ProRomania) il umileste pe Tariceanu: „O eventuala logodna, infratire, alianta cu ALDE e absurda si ireala. Sa se mai linisteasca, nu sa dea in trap asa! Nu iesim din spital si ne punem pe alergat, nu-i deloc sanatos!”

Europarlamentarul brailean Mihai Tudose, vicepresedinte al ProRomania, considera ca recentele nemultumiri exprimate de Calin Popescu Tariceanu, presedintele ALDE, cu privire la coalitia de guvernare cu PSD pleaca de la faptul ca social-democratii nu ii sustin candidatura la alegerile prezidentiale.

Totodata, Tudose a reiterat faptul ca se opune unei eventuale aliante ProRomania-ALDE, lansand o serie de ironii la adresa lui Tariceanu si a partidului sau.

„Daca ALDE chiar va iesi de la guvernare, desi n-as paria pe asta, nu va iesi – hai sa fim seriosi – fiindca, vezi Doamne, nu-i mai place lui Tariceanu cum se guverneaza alaturi de Viorica Dancila si PSD. Va asigur eu ca daca PSD i-ar fi sustinut candidatura la Cotroceni, domnul Tariceanu ar fi insistat pretutindeni ca guvernarea PSD-ALDE este minunata si e rupta din cer. Acum insa, fiindca PSD nu-i sustine candidatura, domnul Tariceanu a descoperit ca guvernarea este, citez din dansul, impotenta. De retinut si ca nu domnul Tariceanu s-a dezis de Liviu Dragnea si de toate pe care le-a facut acesta, ci Liviu Dragnea a fost nevoit sa plece intr-o vacanta mai lunga. In vremea domnului Dragnea, domnul Tariceanu nu credea ca guvernarea PSD-ALDE era impotenta, toate mergeau frumos si bine”, a precizat fostul premier, citat de podul.ro.

Mihai Tudose a mai aratat faptul ca o eventuala alianta intre ProRomania si ALDE, chiar in eventualitatea iesirii de la guvernare a partidului condus de Calin Popescu Tariceanu, este „absurda si ireala, total neserioasa”. Europarlamentarul a ironizat esecul ALDE de la alegerile europarlamentare, cand scorul obtinut, respectiv 4%, a fost sub pragul electoral.

„In momentul actual, orice discutie despre o eventuala logodna, infratire, mezalianta sau alianta cu domnul Calin Popescu Tariceanu si ALDE este absurda si ireala, total neserioasa – ii reamintesc domnului Tariceanu ca ALDE e la putere, la guvernare. (…) Cred ca, daca ar veni in Opozitie – datorita cauzelor pe care le cunoastem si care sunt de ordinul evidentei, nu datorita pretextelor invocate de domnul Tariceanu, cei de la ALDE ar trebui sa se mai odihneasca, sa cugete, sa se mai linisteasca un pic, nu sa dea in trap asa, fara tihna, dupa o noua alianta. Nu iesim din spital si ne punem pe alergat, nu-i deloc sanatos! Dupa guvernarea asta impotenta si cu mari probleme, ar fi firesc ca Tariceanu si ALDE sa se mai odihneasca un pic, sa-si vina in fire… Ce-i graba asta cu alianta? ALDE are nevoie de liniste, de strangerea randurilor si de noi alegeri. Vin alegeri acum, curand, si cred ca ALDE are sansa sa demonstreze pe cont propriu daca ceea ce s-a intamplat la europarlamentare, cand n-a reusit sa ajunga la 5%, a fost sau nu un accident. Haideti sa vedem daca a fost un accident! Dupa aia, mai vorbim, vedem ce si cum”, a concluzionat europarlamentarul ProRomania.

Comentarii