stiri Braila – debraila.ro

Tudose: „La Iasi e voie Targ de Craciun, la Craiova nu. Daca-l imbracam pe Mosu’ in galben, la Braila e voie? As deschide toate targurile de Craciun. Daca explici regulile cum trebuie, romanii le vor respecta”

Europarlamentarul Mihai Tudose, vicepresedinte PSD, a declarat, miercuri, la Gandul Live, ca ar permite functionarea targurilor de Craciun in marile orase, insa cu respectarea normelor sanitare. Fostul premier a ironizat Guvernul Orban, precizand ca „Guvernul a reusit sa cam confiste sarbatorile”.

„Mos Nicolae e confiscat de ziua alegerilor parlamentare. Am fost anuntati foarte brutal ca acest Craciun o sa fie altfel, adica nu prea o sa fie, iar de Anul Nou ni s-a zis: „Nu va faceti planuri, ca stati acasa!”. A reusit Guvernul sa cam confiste sarbatorile! Cred ca ii deranjeaza foarte mult ca Mos Craciun e traditional imbracat in rosu. Asa e de mii de ani! Daca il imbracam in galben, ne da voie? La Iasi e voie targ de Craciun, la Craiova l-au inchis, incidenta fiind asemanatoare. Daca il imbracam pe Mos Craciun in galben, la Braila e voie? As deschide toate targurile de Craciun. E o sarbatoare religioasa mare. A confisca o asemenea sarbatoare mie mi se pare ca nu mai are nimic de a face cu modul de a conduce un stat. Nu promovez haosul sau nesupunerea, dar poti sa faci niste reguli pe care daca le explici cum trebuie, romanii le vor respecta. Cu niste culoare, cu masca, cu distantare, dar nu lua copiilor bucuria Craciunului”, a precizat Tudose.

Recent, presedintele Klaus Iohannis a sustinut faptul ca organizarea targurilor de Craciun este „imposibila si inoportuna”.

Comentarii