stiri Braila – debraila.ro

Tudose, dupa reusita lui Kovesi: „O victorie importanta, in conditiile in care a facut-o, practic, singura”

Fostul premier Mihai Tudose sustine ca reusita Laurei Codruta Kovesi din Parlamentul European este „o victorie importanta” a fostei sefe DNA, facand referire inclusiv la faptul ca nu a avut sprijinul Guvernului Dancila. 

„E complicat (n.r. intrebarea: daca ati fi fost premier in continuare, ati fi sustinut candidatura doamnei Kovesi?). Nu pot sa fac eu o evaluare a unui magistrat, dar, in aceeasi masură, este un roman, care ajuns acolo. Si inteleg ca actualul guvern nu a apucat sa zica nici „Da” nici „Nu”, fata de alte guverne care si-au sustinut candidatii sau care macar au intrat in acest joc politic de sustinere in echipe a unui candidat. Cu atat mai mult este o victorie importanta a doamnei Kovesi, in conditiile in care a facut-o practic singura”, a declarat Tudose in cadrul emisiunii online ADEVARUL LIVE.

Deputatul brailean a ironizat si votul pe care Romania l-a dat impotriva candidatului roman in Comitetul Reprezentantilor permanenti pe langa Uniunea Europena, prin intermediul Luminitei Odobescu, ambasadorul la UE, in prima parte a procedurii de numire a procurorului-sef al Parchetului European.

„Iertati-ma… Doamne, i-au facut reclamatie lui Timmermans (n.r. prim-vicepresedintele Comisiei Europene) … adica … ati inceput cu lucruri triste”, a comentat parlamentarul ProRomania.

Laura Codruta Kovesi este propunerea Parlamentului European pentru postul de procuror-sef european, dupa ce a iesit castigatoare la voturile din Comisiile LIBE si CONT, insa numirea va fi facuta dupa o negociere politica intre legislativul Uniunii Europene si Consiliul UE.

Comentarii