stiri Braila – debraila.ro

Tudose, despre războiul cu Dragnea din 2018: „Aveam o intuiție de brăilean că lucrurile nu vor sfârși bine. Înțelegeam că eu trebuie să conduc Guvernul, nu Dragnea, de la Parlament”

Europarlamentarul brailean Mihai Tudose, vicepreședinte PSD, a vorbit, joi seară, la Realitatea TV, în cadrul unei emisiuni moderate de jurnalista Anca Alexandrescu, despre plecarea din fotoliul de prim-ministru, în ianuarie 2018, după un conflict deschis cu Liviu Dragnea, liderul social-democraților de la acel moment.

Tudose a precizat faptul că „nu a fost de acord cu unele lucruri” cerute de Dragnea și că liderul PSD, care era și președintele Camerei Deputaților, își dorea să conducă și Guvernul.  

„Prima dată am refuzat să fiu premier. Nu-mi doream acest lucru și aveam o intuiție de brăilean, de la mine de la Brăila, că lucrurile nu vor sfârși bine. Aveam așa un sentiment… instinctul îmi spunea că nu o să sfârșim bine. Eu înțelegeam că dacă sunt șef al Guvernului, trebuie să conduc eu Guvernul, nu el, de la Parlament. Nu am fost de acord cu unele lucruri… Mi-a reproșat că nu mai mă înțeleg cu el, că nu mai colaborăm, ceea ce este adevărat. În ultimele 2-3 săptămâni, practic, nu am mai vorbit deloc. Nu îi mai răspundeam la telefon!”, a declarat fostul premier la Realitatea TV.

Totodată, Mihai Tudose a vorbit și despre episodul vizitei premierului Japoniei în România, a doua zi după ce Dragnea a forțat plecarea politicianului brăilean din fruntea Guvernului. Totul ar fi fost orechestrat de echipa de comunicare a lui Dragnea, Tudose arătând că i-a cerut șefului PSD să amâne „execuția” politică până după plecarea premierului nipon.

Europarlamentarul a mai subliniat faptul că cel mai bun exemplu în sensul că statul japonez nu s-a considerat „umilit” este evenimentul de celebrare a 100 de ani de relații diplomatice Japonia-România din 2021, care s-a desfășurat la Brăila, și la care Mihai Tudose a fost invitat, participând alaturi de ambasadorul Japoniei.

„Dragnea știa că vine premierul Japoniei, care e programul. Nu a fost nicio umilință. Eu am vorbit, la acel moment, cu premierul Japoniei și i-am explicat situația. Se spune că am stricat relațiile cu Japonia, că sunt paria pentru Japonia… În 2021, la 100 de ani de relații diplomatice, știți unde au fost manifestările? La mine, la Brăila. Am fost invitatul special al ambasadorului. A fost pompat în presa de Dragnea că uite ce a făcut nenorocitul… Eu îl rugasem, cu doua zile înainte, să lase totul după vizita. Eu eram demis și mă întâlneam cu un om să îi povestesc ce facem noi împreună, când eu plecasem deja acasă”, a conchis Tudose.

Comentarii