stiri Braila – debraila.ro

Tudose, despre atacurile PNL la HC Dunărea: „Cineva suferă pentru victoriile Brăilei… Îi lasă rece pe liberali faptul că în toată Europa s-a scandat „Brăila!”. Pe principiul că tot ce a început să meargă e rău, nu merge și hai să îi dăm în cap”

Europarlamentarul Mihai Tudose, vicepreședinte PSD, a susținut, la sfârșitul săptămânii, o conferință de presă la Brăila, prima de când a fost nominalizat să deschidă lista coaliției guvernamentale pentru alegerile europarlamentare. 

Printre subiectele abordate, fostul prim-ministru a vorbit și despre numeroasele atacuri ale PNL la adresa HC Dunărea, în contextul în care, de nenumărate ori, liberalii, în frunte cu deputatul Alexandru Popa, au atras echipa de handbal în războiul dus cu administrația locală PSD.

„Atâta minte au, atâta fac! Înțeleg că au fost și niște luări de poziție în interiorul PNL, membri, consilieri, care au încercat să iasă din ridicolul situației și au avut o opinie contrară de cea a conducerii PNL. Sumele primite de club de la administrația locală au rămas, în principiu, cam aceleași. Când echipa era, acum doi ani, aproape de retrogradare, n-a protestat nimeni. Atunci era ok, acum, când echipa are rezultate, au impresia că au pierdut ceva politic. Pe principiul că tot ce a început să meargă e rău, nu merge și hai să îi dăm în cap”, a declarat europarlamentarul social-democrat.

„Până și cei din Buzău țipau <<Hai, Brăila!>>. Eu înțeleg că îi deranjează…”

Mihai Tudose a mai subliniat că „pe liberali îi lasă rece faptul că în toată Europa s-a scandat <<Brăila!>>”, arătând și că echipa de handbal, după ce a bifat o serie de performanțe, a reușit să adune numeroși sponsori.

„Nu a spus nimeni că vor fi 20 de centre de handbal pentru copii în județul Brăila din bani privați, din sponsorizări. Nu s-a uitat nimeni să vadă câți bani au venit din sponsorizări! Se pare că îi lasă rece pe liberali faptul că în toată Europa, din Islanda până la prietenii sârbi, s-a scandat „Brăila! Brăila!”. Era mai bine dacă nu se scanda <<Brăila>> și era o echipă moartă. (…) Dacă vrem să facem performanță, trebuie să alegem câteva ramuri. Nu cred că o să avem mare echipa de baseball… Până acum, am încercat să facem performanță în toate și nu ne-a ieșit la nimic. Echipa a avut rezultate și încep să vină sponsori, începe să aibă din ce în ce mai puțină nevoie de sprijinul administrației locale. Poate, în doi-trei ani, administrația locală va alege, prin votul consilierilor, o altă ramură sportivă unde să performăm. Repet, dacă cineva suferă pentru victoriile Brăilei… (…) Felicitări pentru fete și noi, toți brailenii, suntem mândri! Până și cei din Buzău țipau „Hai, Brăila!”. Eu înțeleg că îi deranjează…”, a concluzionat Tudose.

În urmă cu o săptămână, HC Dunărea s-a calificat în semifinalele EHF European League, care vor avea loc la Graz (Asutria), pe 11 și 12 mai, bifând o performanță istorică.

Comentarii