stiri Braila – debraila.ro

Tudose: „Citu nu se joaca: pana nu face tara bum, nu se lasa!” | Imprumuturi: „31 de miliarde euro in ultimul an si jumatate – adica peste un sfert din datoria publica a Romaniei!”

Europarlamentarul brailean Mihai Tudose, vicepresedinte PSD, trage un semnal de alarma cu privire la situatia economica si critica declaratiile recente ale premierului Forin Citu.

Tudose a precizat faptul ca Romania s-a imprumutat cel mai scump din Uniunea Europeana, in timp ce primul-ministru afirmase ca statul isi permite sa se imprumute pentru ca gradul de indatorare este „mic”.

„Duduie, Citule, duduie? Vezi ca face bum! In tara asta vlaguita de pandemie, exista si un roman fericit. Cu nonsalanta iresponsabilitatii, ne spune de la obraz ca economia sta nu bine, ci atat de bine ca suntem unici in UE. Nu doar ca am recuperat ce s-a pierdut din cauza pandemiei, ci ne ducem de-a dreptul spre boom economic. De ce o mai fi nevoie sa ne imprumutam atunci in nestire? Pentru ca ne permitem, raspunde contabilul groazei. Inca nu ne sufoca datoria. Ce va fi maine, Domnul cu mila. Pana atunci, Citu minte halucinant: ne imprumutam, zice, la dobanzi foarte mici. Degeaba avertizeaza Banca Centrala Europeana si Eurostat ca Romania se imprumuta cel mai scump din UE: cu 2,84% dobanda in aprilie, fata de media UE de 0,35%! Degeaba creditorii se uita ingrijorati la ritmul nesustenabil de indatorare: 31 de miliarde euro in ultimul an si jumatate – adica peste un sfert din datoria publica a Romaniei!”, a scris europarlamentarul social-democrat pe o retea de socializare.

Mihai Tudose a mai adaugat faptul ca premierul Citu construieste „dezastrul”, amintind ca „economia a mai duduit chiar inainte de criza financiara”.

„Degeaba ministrul Economiei atrage atentia ca ajutoarele de stat pentru firme, prin Masura 2, au fost lansate fara sa existe finantarea necesara: „o greseala a statului roman”, ridica din umeri Nasui. Dar, dom’ ministru, cine e statul, cine raspunde pentru greseala?… Asa va ridica din umeri si Citu, cand va veni dezastrul pe care-l construieste, zi de zi, cu o harnicie diabolica: statul roman a gresit. A mai „duduit” economia chiar inainte de criza financiara, care ne-a prins complet descoperiti, tot din cauza unui guvern liberal. Acum mergem spre „boom”. Citu nu se joaca: pana nu face tara bum, el nu se lasa”, a concluzionat sursa citata.

Comentarii