stiri Braila – debraila.ro

Tudose, atac la ministrul Energiei, care i-a sfatuit pe romani “sa stinga un bec”: “Ma intreb cum stam cu productia de ceara, daca tot ne intoarcem la lumanare. Cand spunem criza energetica, spunem Virgil Popescu”

Europarlamentarul brailean Mihai Tudose, vicepresedinte PSD, il critica in termeni duri pe liberalul Virgil Popescu, ministrul Energiei, care, intr-o emisiune TV, i-a sfatuit pe romani “sa mai stinga un bec daca vor ca tara sa scape de dependenta de gazele rusesti”.

Social-democratul afirma, intr-un text publicat pe o retea de socializare, ca “atunci cand spunem criza energetica in Romania, spunem Virgil Popescu”.

Totodata, Tudose a enumerat si o serie de masuri care ar trebui implementate pentru ca Romania sa depaseasca criza energetica, printre care si renegocierea capitolului “Energie” din Planul National de Redresare si Rezilienta sau redeschiderea centralelor pe carbune.

Tudose: “Viata pe intuneric! Versurile si muzica: Virgil Popescu”

“Titular la Energie de prea multa vreme, avand in vedere bilantul catastrofal, cu impact pe termen lung pentru economie si viata romanilor, Virgil Popescu tocmai a ajuns in punctul culminant al carierei sale guvernamentale. A gasit solutia crizei energetice pe care el insusi a mosit-o de zor!

Pentru ca e bine de stiut ca noi ajungeam in criza energetica cu sau fara razboi in vecinatate, din cauza inchiderii de capacitati de productie, a cresterii dependentei de importuri si a blocarii exploatarii resurselor proprii. Pe scurt, cand spunem criza energetica in Romania, spunem Virgil Popescu.

Iata, insa, ca ambitiosul demolator al sistemului energetic national vrea sa fie nu doar cauza problemei, ci si solutia: ”Sa incercam sa stingem un bec, daca nu mai stam in acea camera, sa incercam sa dam cu un grad sau doua mai putin caloriferul sau centrala pe perioada de iarna”. Asta e solutia ministrului Energiei!

Nimic despre termocentralele pe carbune, pe care vrea sa le inchida, tinand-o langa cu decarbonizarea, desi tendinta europeana s-a inversat in noul context, nimic despre renegocierea capitolului pe Energie din PNRR, desi Comisia Europeana e de acord, nimic despre accelerarea lucrarilor la centrala de la Iernut, desi se anunta o iarna crunta din punct de vedere energetic. Nimic din ceea ce ar trebui sa propuna un ministru! Ci Virgil Popescu pur si simplu ne stinge lumina si ne taie caldura. De la Ceausescu incoace n-a mai incercat nimeni sa taie coada pisicii cu atata brutalitate…

Ma intreb cum stam cu productia de ceara, daca tot ne intoarcem la lumanare. Ca asta e singura solutie gasita de ministrul care spune ca nu se teme de remaniere, ci numai de Dumnezeu.

Domnul cu mila, in cazul asta!”

 

Comentarii