stiri Braila – debraila.ro

Tudose, alaturi de candidatii PSD la parlamentare: „Liberalii au vocatie de gropari si bocitoare”

Europarlamentarul Mihai Tudose (PSD) a declarat faptul că având în vedere prestația PNL la nivel național și local, ținta PSD Brăila la alegerile parlamentare este „doi senatori și patru deputați”. Tudose a fost insotit pe santierul podului suspendat peste Dunare de catre candidatii PSD Braila la alegerile parlamentare.

„De aici, orice e în plus e binevenit. Pe baza a ceea ce a însemnat PNL la nivel național, pe baza a ceea ce face PNL cu viața brăilenilor, pe baza a tot ceea ce vede brăileanul că se întâmplă cu viața lui.

Pâna la urmă, peste o lună vom avea la alegeri de votat între viață și moarte. Vrem să trăim sau să murim cu PNL-ul de gât. Că au vocație de gropari și de bocitoare. Doar că următoarea ocupație a lor va fi asta de bocit profesionist, că eu văd că de un an de zile numai asta fac: «Vai, ce greu e! Vai, dar ce am găsit! Vai, dar PSD-ul nu ne lasă!».

Aduceți-vă aminte de declarația prim-ministrului de acum câteva luni – prim ministru care din momentul ăla, într-o țară normală trebuia să plece acasă și nici să nu mai iasă vreodată:«Da, avem o lege care ne obligă să mărim pensiile, dar nu o aplic, fiindcă am alte priorități».

Dacă unul dintre canalele dvs de presă, firma respectivă spunea asta când venea ANAF, «Da, știu că există o lege care mă obligă să plătesc taxe și impozite, știu că am de dat niște bani, dar am alte priorități, eu vreau să-mi iau un pulover roz cu puf, pe care să scriu PNL», vă sălta a doua zi și vă executa silit. Dar prim-ministrul își asumă și spune «Domnule, nu respect legea!». Nu respect legea care poate salva câteva sute de mii de vieți de la un trai nedemn.

În al doilea rând: ultima măsură de aseară. Se vede cât sunt de rupți de orice Românie reală. Este interzisă activitatea în piețe și târguri. România reală nu e numai prin centrul Bucureștiului, România reală este și în mediul rural, este și în Piața Mare din Brăila. Câți bătrâni de la țară sau din oraș nu își câștigă traiul zilnic vânzând din producția proprie câteva ouă, câteva legături de pătrunjel și așa mai departe? Oamenii ăia de luni sunt sortiți înfometării sau morții. De ce? Că așa au decis liberalii, că-i cam incomodează.

Nu am voie să mă duc să cumpăr 10 ouă sau 1 kg de morcovi din piață, de la producători, dar pot să mă duc să iau de la mall.

Spune Guvernul liberal «Încurajăm economia românească!». Încurajăm atât de bine economia românească, încât nu pot să mă duc să cumpăr produse bio de la producător, trebuie să mă duc să cumpăr de la mall, din import. Păi să nu îi trimitem noi… pot să spun «la dracu»? Nu pot, nu?”.

Comentarii