stiri Braila – debraila.ro

Tribunalul Brăila NU l-a condamnat la închisoare pe viață pe monstrul din Măxineni: 22 de ANI pentru că și-a ucis cumnata care năștea peste câteva zile | Alți 3 ANI pentru că a incendiat casa

Tribunalul Brăila a pronunțat, joi, sentința în dosarul în care un individ din comuna Măxineni a fost trimis în judecată pentru omor calificat și distrugere prin incendiere. La sfârșitul anului 2021, Nicolae Petrea, pe atunci de 30 de ani, a ucis-o cu sânge rece pe concubina fratelui sau, gravidă în luna a noua.

În cele din urmă, Tribunalul Brăila l-a condamnat pe Petrea la 22 de ani de închisoare pentru omor calificat și la 3 ani de închisoare pentru distrugere prin incendiere.

La aceste pedepse s-a adăugat și o pedeapsă de 4 ani și 10 luni pentru altă faptă (n.r. condamnare definitivă prin decizia Curții de Apel Galați din decembrie 2023, fără legatură cu omorul), iar după contopire a rezultat o pedeapsă finală de 24 ani și 10 luni (n.r. pedeapsa cea mai grea de 22 de ani plus o treime din celelalte pedepse, respectiv 2 ani și 10 luni).

Totodată, instanța l-a obligat pe individ să plătească familiei tinerei ucise suma de 80.000 de lei, reprezentând daune morale și daune materiale.

Pe 4 martie, DEBRAILA.ro a publicat informația potrivit căreia Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila a cerut instanței să-l condamne pe individ la pedeapsa cu detenţiune pe viaţă pentru infracţiunea de omor calificat.

Moartea Georgianei

În noaptea de 20 spre 21 octombrie 2021, Petrea a vrut să incendieze casa în care locuia împreună cu tânăra – fratele acestuia fiind plecat în străinătate, la muncă. Georgiana l-a surprins chiar în timp ce încerca să dea foc, moment în care a apelat 112.

Văzând că anunță incidentul, bărbatul a atacat-o pe tânăra care peste doar câteva zile urma să-și țină fetița din pântece în brațe. Într-o curte din spatele casei, a înjunghiat-o de două ori în zona inimii, folosind un cuțit de bucătărie, iar apoi a încercat să-și pună capăt zilelor cu același cuțit.

Nicolae Petrea a fost transportat la spital și operat, medicii reușind să îi salveze viața.

Comentarii