stiri Braila – debraila.ro

Tribunalul Brăila: AREST LA DOMICILIU pentru instructorul auto prins în flagrant de DGA

Tribunalul Brăila a respins, vineri, propunerea de arestare preventivă a lui Gigi Dârnea, instructorul auto acuzat de trafic de influență și prins în flagrant de DGA.

Judecătorul de drepturi și libertăți a luat măsura arestului la domiciliu față de bărbat, interzicându-i să ia legătura direct sau indirect cu cei doi martori din dosar.

Inițial, Dârnea a fost reținut pentru 24 de ore, iar Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila ceruse să fie arestat preventiv.

Flagrantul și dosarul

DEBRAILA.ro a publicat imagini în exclusivitate de la acțiunea DGA, mai exact momentele în care ofițerii anticorupție au percheziționat autoturismul școlii de șoferi, în prezența instructorului auto, ridicând telefonul mobil al bărbatului, o agendă, mai multe dosare ale unor cursanți, dar și o sumă de bani.

Totul s-a întâmplat, joi, în jurul orei 10:30, pe Calea Călărașilor, în zona Capătul lui 4, imediat după ce Dârnea ar fi primit suma de bani cerută unei tinere care urmă cursurile școlii și trebuia să susțînă, în perioada următoare, proba practică a examenului pentru obținerea permisului de conducere.

Surse judiciare au precizat pentru DEBRAILA.ro faptul că instructorul auto este un apropiat al comisarului-șef Daniel Popescu, șeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor. De altfel, se pare că relația dintre cei doi este una de notorietate.

Dosarul a plecat de la un denunț formulat de tânăra căreia Dârnea i-ar fi cerut bani pentru a o ajută să treacă de proba traseului, conform informațiilor obținute în exclusivitate de DEBRAILA.ro.

Această este martor denunțător. Anchetatorii susțîn că Gigi Dârnea ar fi solicitat banii pentru „a interveni pe lângă funcţionarii publici din cadrul SPRCIV Brăila, cu privire la care a lăsat impresia că are influenţă pentru a-i determina pe aceştia să o promoveze la proba practică a examenului de obţinere a permisului de conducere auto, probă pe care această din urmă să o susţînă în perioada imediat următoare”.

Mai mult decât atât, instructorul auto i-ar fi spus tinerei „că o va înscrie personal la proba de traseu, iar banii solicitați vor merge mai departe”, întărind astfel cele spuse cu privire la influența pe care o are în cadrul Serviciului „Permise”.

Comentarii