stiri Braila – debraila.ro

TREABA, NU GLUMA! | Primarul Dragomir cauta un loc pentru a amplasa statuia unui TAUR | CLM a facut si COMISIE pentru sculptura din 1907

Statuia din fonta a unui taur, veche de mai bine de un secol, va fi amplasata in municipiu, dupa ce o comisie formata din trei consilieri municipali va stabili care este cel mai potrivit amplasament.

Liberalul Petrica Popa si PND-istii Traian Adrian si Bogdan Botea au fost desemnati, prin votul tuturor consilierilor municipali, sa rezolve problema.

Este vorba despre o sculptura realizata in anul 1907, in Austria, la comanda Ordinului Macelarilor din Braila, care a tronat la intrarea in fostul abator, pana sa ajunga intr-un depozit si, apoi, in proprietatea Asociatiei „Club Rotary”. Acum, ONG-ul a donat taurul, care cantareste aproximativ doua tone, Primariei.

Statuia va fi asezata pe un soclu, dupa ce municipalitatea se va ocupa de restaurarea operei care, in fapt, este o copie dupa o celebra lucrare a lui Isidore Bonheur, aflata in Parcul „Georges Brassens” din Paris.

„Noi o sa ne ocupam de restaurarea ei, pentru ca are nevoie de interventii pe o anumita zona si de asigurarea cheltuielilor pentru amplasare. Amplasarea se va face acolo unde se va propune si noi vom fi de acord cu majoritatea”, a declarat primarul Dragomir in cea mai recenta sedinta a Consiliului Local Municipal.

Comentarii