stiri Braila – debraila.ro

Transport ilegal de arme aduse din Italia, interceptat in Braila

Politistii din cadrul Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul ca, miercuri, 22 noiembrie, un clujean de 42 de ani, in calitate de angajat al unei firme din judetul de domiciliu, a transporatat arme din Italia cu o autoutilitara. Armele trebuiau sa ajunga la un armurier autorizat din municipiul Braila.

Cu ocazia verificarilor efectuate de oamenii legii, soferul nu a putut prezenta nici un document din care sa rezulte ca societatea angajatoare este autorizata sa efectueze operatiuni de transport cu arme si munitii.

Cand au deschis coletele pentru a verifica seriile de pe arme si tevile aferente, politistii au gasit, pe langa cele 45 de arme si 2 tevi rezerva, ce figurau in documente, alte 6 arme de vanatoare, neinscrise in actele de import. Cele 6 arme au fost ridicate in vederea continuarii cercetarilor.

Armele care erau trecute in documente au fost lasate in custodia Asociatiei Judetene a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi, pana la finalizarea cercetarilor.

In cauza s-a intocmit dosar penal pentru efectuarea de operatiuni cu arme si munitii letale fara drept si contrabanda calificata.

Comentarii