stiri Braila – debraila.ro

TRAI, NENICA! | Vouchere de VACANTA de 250.000 de euro pentru functionarii din Consiliul Judetean Braila

Aproape 1,15 milioane de lei din bani publici au fost alocati, prin votul consilierilor judeteni, ca vouchere de vacanta pentru functionarii publici din directiile si institutiile aflate in subordinea Consiliului Judetean. Desi legea obliga la acordarea unui astfel de beneficiu, o norma imperativa, dupa cum a explicat secretarul CJ, masura nu a fost vazuta cu ochi buni de afaceristul Florin Cirligea, consilier judetean PNL.

„Eu zic ca acesti bani pot fi folositi in alta parte, pentru ca salariile in domeniul bugetar nu sunt nici foarte mici. As dori ca toti acesti bani sa fie folositi oriunde in altceva, in interesul public al tuturor locuitorilor judetului. Chiar asa? Introducem taxe, omoram mediul privat si dam vocuhere de vacanta? Stiu ca e legal, dar nu e moral”, a spus Cirligea in cea mai recenta sedinta a Consiliului Judetean.

Si presedintele Consiliului Judetean, social-democratul Francisk Iulian Chiriac, s-a aratat contra situatiei, insa a tinut sa mentioneze ca este vorba despre „un drept legal”.

„Eu am spus de fiecare data, tinand cont de performanta functionarilor publici, eu n-as fi acordat acesti bani. Am acordat anul acesta pentru ca au avut economii in buget, pentru a degreva bugetul anului viitor, ca in 2018 sa nu le mai dam si sa putem da bani pe alte proiecte de dezvoltare”, a declarat seful CJ.

Voucherele pot fi folosite doar la hotelurile si pensiunile din tara, numai de catre titularul acestora, fiind sanctionata cu amenda acceptarea tichetelor de la alte persoane decat titularul. Tot contraventie este considerata si comercializarea voucherelor.

Comentarii