stiri Braila – debraila.ro

Traficanti de etnobotanice, luati pe sus de „Antimafia” | Cine sunt cei 4 barbati retinuti | Zeci de persoane audiate, dupa 18 perchezitii in Braila si Galati

Ziua de miercuri a inceput, la Braila si Galati, cu 18 perchezitii ale procurorilor antimafia, intr-un dosar care vizeaza activitatea a doua grupari de traficanti de etnobotanice. Nu mai putin de 88 de persoane au fost audiate, dintre care 15 sunt cercetate in cauza.

Totodata, procurorii au retinut pentru 24 de ore patru persoane, care urmeaza sa fie prezentate instantei cu propunere de arestare preventiva. Este vorba despre Matei Sorin, Gruia Valeriu Alin, Cojocaru Gheorghita Radian si Balan George Adrian.

Primii trei sunt acuzati de de constituire a unui grup infractional organizat si efectuarea de operatiuni cu substante susceptibile a avea efecte psihoactive. Pe langa aceste infractiuni, Balan ar fi traficat si minori.

Anul trecut, barbatul a fost condamnat la inchisoare cu executare pentru detinere de droguri, tot in urma unei anchete a procurorilor DIICOT Braila.

„In cauza exista suspiciunea rezonabila ca incepand cu anul 2016 inculpatii, membri a doua grupuri infractionale organizate, au desfasurat activitati de procurare, transport, depozitare, ambalare, punere in vanzare si distribuire catre consumatori a unor fragmente vegetale denumite generic „etnobotanice”, in care s-au pus in evidenta substante psihoactive din clasa cannabinoizilor sintetici”, arata anchetatorii.

Comentarii