stiri Braila – debraila.ro

Titi Braileanu, candidat PNL la CJ Braila: „Politica nu este o stiinta sacra, ci e facuta de oameni obisnuiti, ca mine si ca tine”

Titi Braileanu este economist. A intrat in politica fiindca s-a saturat de felul in care au mers lucrurile pâna acum in Braila si a simtit nevoia sa dedice o parte din energie comunitatii. La propunerea lui Marian Capatana, a fost inclus pe lista de candidati pentru Consiliul Judetean.

– Daca nu gresesc, sunteti pentru prima oara pe o lista de candidati in alegeri. Ce v-a determinat sa va implicati in politica?

– Eu cred ca cea mai mare mizerie a sistemului de pâna acum a fost sa ne faca sa uitam sau sa nu realizam ca politica este de fapt un act natural, un gest de implicare, o datorie. Politica nu este o „stiinta sacra” facuta de vreo rasa superioara. Politica este facuta de oameni normali, ca mine si ca tine. in fond, din punctul meu de vedere, a face politica nu e nimic mai mult decât a ridica mâna si a spune celor din jur: „Oameni buni, am o idee si cred ca e buna pentru comunitate!”.

In politica intri din mai multe motive. Fie pentru ca ti-e frica sa-i mai lasi pe ei sa faca ce vor, fie pentru ca vrei sa faci tu ceva. Am intrat pentru ca eu cred ca e de ajuns ce s-a intâmplat pâna acum. Cred ca putem si meritam mai mult de atât. si acum ma refer la Braila, la oamenii care traiesc aici si care vreme de zeci de ani au fost condusi de acelasi partid. Voi nu priviti la felul in care s-au dezvoltat orasele care au scapat de PSD?

– Dumneavoastra aveti un proiect care vizeaza alocarea de surse de finantare pentru promovarea turistica a judetului Braila. De ce credeti ca este important si cum credeti ca poate fi valorificat turistic judetul Braila?

– Proiectul meu este integrat in Planul de Guvernare Locala al PNL si vine ca o continuare a unui alt proiect ce vizeaza o cercetare mai ampla a potentialului turistic al judetului. in momentul de fata, pe teritoriul judetului sunt identificate sapte areale cu perspective de dezvoltare a turismului Arealul turistic „Braila-Balta Brailei”, arealul „Câineni-Jirlau” cu zona lacurilor cu acelasi nume, arealul „Ianca-Movila Miresii”, apoi „Valea Siretului”, arealul „Batogu” cu zona lacurilor Vultureni si Lacu Sarat Batogu, arealul „Coltea-Dudesti” ce cuprinde zona padurilor Coltea si Tataru si arealul „insuratei”, incluzând sursele de ape termale si padurea Viisoara. Cred in potentialul turismului balnear al judetului si sunt de parere ca in jurul resurselor de la Lacu Sarat, de la Câineni, Movila Miresii si Batogu se poate contura o strategie turistica dedicata seniorilor, iar aceasta este o nisa ce poate fi exploatata in urmatorii zeci de ani. Dar, fireste, pentru asta trebuie un studiu aprofundat, facilitati si investitii; apoi, cu datele respective, se poate pune in aplicare proiectul meu, alocarea de resurse pentru promovarea turistica a judetului.

– Cum credeti ca o sa arate Braila in 2030?

– Cu o administratie liberala, Braila anului 2030 va avea un centru vechi reabilitat si plin de turisti, o faleza moderna, un port functional si un parc industrial care va aduce investitori si va crea noi locuri de munca. Un oras care ne va aduce copiii acasa si va pozitiona Braila intr-o piata economica competitiva. 

INTERVIU ELECTORAL

Comentarii