stiri Braila – debraila.ro

Taxa pe apa de ploaie A FOST REDUSA cu 50% | Primarul Dragomir: „Nu avem in mod legal cum s-o eliminam complet. PNL joaca demagogic”

Primarul Marian Dragomir a anuntat pe o retea de socializare faptul ca, luni, 26 martie, in cadrul unei sedinte a Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara „Dunarea”, organism pe care il conduce, au fost aprobati coeficientii care reduc la jumatate taxa pe apa pluviala. Decizia a fost luata in unanimitate, cu 35 de voturi.

„Am scazut taxa pe apa de ploaie cu respectarea legii si obtinerea aprobarilor. La sedinta ADI „Dunarea” de azi (n.r. 26 martie) au participat 35 de primari din cei 44 (n.r. primarii celor 40 de comune, 3 orase si municipiului). Toti primarii prezenti, de la toate partidele, au inteles explicatiile privind legea care impune taxarea apei de ploaie fara a exista comentarii si au votat in unanimitate scaderea coeficientilor aprobati in 2013. Sunt prima persoana care doreste eliminarea apei de ploaie din factura dar acest lucru se poate face doar prin schimbarea legii si nu prin declaratii populiste si proiecte care nu respecta prevederile legale”, a precizat Dragomir.

Totodata, edilul arata cu degetul spre liberali, mai exact spre presedintele Organizatiei Judetene PNL, Alexandru Danaila, care a fost viceprimar al municipiului in perioada in care au fost stabiliti coeficientii de calcul pentru apa meteorica.

„Mie imi pare foarte rau astazi ca liberalii vin astazi si joaca demagogic, spunand de fapt ca primarul Dragomir a modificat sau a crescut taxa pentru apa de ploaie, intr-o perioada in care eu nu eram primar al Brailei. In perioada in care presedintele PNL, domnul Danaila, era viceprimar s-au intamplat toate aceste lucruri privind taxa pentru apa de ploaie. Atunci era viceprimar si nu l-a interesat. A trebuit sa ajunga in opozitie ca sa vada ce era in timpul mandatului lui. Cred ca i-ar prinde bine domnului Danaila si partidului lui sa ramana in opozitie pentru ca doar asa isi dau seama de toate prostiile pe care le-au facut. Compania de Utilitati Publice „Dunarea” era in coordonarea directa a viceprimarului Alexandru Danaila”, a mai adaugat primarul Dragomir.

Coeficientul de scurgere pentru suprafetele construite (SC) a scazut de la 0,6 la 0,4, iar coeficientul de scurgere pentru suprafetele neconstruite, de la 0,08 la 0,04.

Cantitatea de apa meteorica se va stabili conform formulei:

Qm (canitate apa meteorica) = ( SC – n.r. suprafata construita X 0,6 + SN – n.r. suprafata neconstruita X 0,04 ) • K – cantitatea specifica de apa meteorica comunicata de Administratia Nationala de Meteorologie

Comentarii