stiri Braila – debraila.ro

Tabarac, REPLICA pentru Popa: „Uita sa spuna ca textul nu este scris de el. Ma cearta ca am un venit de doar 3000 lei pe luna. Nu cred ca „Smecherul Faureiului” vrea cu adevarat sa vorbeasca despre bani dati cu camata, despre spalare de bani si evaziune fiscala”

Razboiul declaratiilor intre Adrian Tabarac, candidat independent pentru Camera Deputatilor si Alexandru Popa, locul 1 pe lista PNL pentru Camera Deputatilor continua pe retelele de socializare.

Fost membru PNL, Tabarac a fost acuzat de Popa ca „are mari probleme cu respectarea legii”. Potrivit liberalului, candidatul independent „a uitat” sa treaca in declaratia de avere 10 miliarde de lei vechi, bani imprumutati si cheltuiti in campania electorala pentru alegerile europarlamentare, cand a candidat pe lista PNL. De cealalta parte, Adrian Tabarac il numise pe Popa „bataus notoriu” si „bombardier”.

Tabarac l-a ironizat pe Alexandru Popa, sustinand ca nu acesta a scris „epistola plina de acuzatii nefondate”, remarcand si o greseala gramaticala in respectivul text.

„Exista un moment in biografia lui Pablo Escobar, celebrul baron columbian al drogurilor, care ne arata ce se intampla in mintea unora dintre infractorii din lumea asta. Momentul in care Escobar se hotaraste sa candideze pentru un loc in Parlament din partea Movimiento de Renovación Liberal. Acelasi sindrom, dintr-o perspectiva romaneasca, este descris in „Gaitele”, piesa lui Alexandru Kiritescu. Sau in romanul „Ciocoii vechi si noi”, de Nicolae Filimon. Dorinta de parvenire, impostura crasa plecate dintr-o defectare a unei nevoi firesti, aceea de recunoastere sociala. Aceeasi gena defecta care i-a facut pe multi PSD-isti sa se umple cu titluri de doctori obtinute la fabrici de diplome. De ce? Ca sa-si imbrace nimicul in functii, in masterate si doctorate, chiar daca nu sunt in stare sa puna o cratima acolo unde trebuie.

Candidatul liberal Alexandru Popa, cunoscut pentru ca, alaturi de alti membri ai clanului sau, a batut o multime de oameni in discotecile si prin boschetii din Baragan, cel poreclit „Spaima comunei Ciresu” si „smecherul de la Faurei”, mi-a dedicat ieri o postare pe Facebook. In toata „cariera” lui politica, asa-zisul liberal, acest bataus de Baragan, nu a scris nici macar doua randuri despre adversarii din PSD, in schimb imi dedica mie o epistola plina de acuzatii nefondate. Fireste, „doctorandul” Popa uita sa spuna ca textul nu este scris de el, ci de aceeasi persoana care a semnat, sub pseudonim, si falsul articol publicat pe internet, din care, chipurile, Popa nu face decat sa citeze. (Apropo, domnule „doctorand” Alexandru Popa, spune-i autoarei postarii ca „a-i denigra-o” se scrie „ai denigra-o” – un pic de gramatica a limbii romane nu ti-ar strica nici tie daca tot visezi sa te duci in Parlament )

De la inaltimea averii sale de latifundiar, reprezentantul pentru Parlament al clanului Popa din Ciresu ma cearta ca am un venit de doar 3000 lei pe luna. Asa este, domnule „doctorand”, tatal meu nu este primar ca sa se ingrijeasca sa-mi mearga afacerile ca unse. 3000 de lei imi sunt suficienti in Braila. De altfel, cam acesta este salariul mediu in oras. Nu-mi este rusine cu asta. Avaritia nu mi-a mancat nici sufletul, nici mintea!

Reavointa sau analfabetismul functional ale candidatului Popa si ale celor din jurul lui se vad, din pacate, si in felul in care interpreteaza legile. Am respectat mereu prevederile legale, iar acuzatiile lui Popa sunt doar minciuni. Banii pe care i-am imprumutat in timpul campaniilor electorale au fost in perfect acord cu legea, iar ei nu figureaza in declaratia de avere fiindca au fost restituiti in acelasi an. Fireste, in cazul in care cowboy-ul din Ciresu ar dori sa stie adevarul, l-ar putea intreba pe Vasile Varga, candidatul PNL aflat pe pozitia a doua la Camera Deputatilor. De la Vasile Varga am imprumutat o mare parte a sumei necesare pentru a putea derula, perfect legal, campania electorala a PNL (banuiesc ca stii deja ca nici domnul Vasile Varga nu si-a trecut in declaratia de avere imprumutul pentru ca asa este corect). Toate contractele au fost avizate de conducerea centrala a partidului si au fost verificate si publicate de catre Autoritatea Electorala Permanenta.Totul, absolut totul este legal, transparent si public! Cititi Legea Electorala si, mai cu seama, puneti mana pe carte (cred ca nu acuzi conducerea centrala a PNL de nelegalitati?).

E trist ca PNL Braila a ajuns sa defileze cu astfel de oameni. Batausi, analfabeti functional, mincinosi, oameni care nu sunt in stare sa citeasca si sa inteleaga o lege, niste batausi care viseaza sa ajunga in Parlament. De altfel, nu cred ca „smecherul Faureiului” vrea cu adevarat sa vorbeasca despre bani dati cu camata, despre spalare de bani si evaziune fiscala. Cu sau fara imunitatea la care viseaza, sunt sigur ca, la un moment dat, o sa vorbeasca despre asta exact cu cine trebuie. Iar atunci, asa cum tot fac de la o vreme, o sa scriu pe Facebook: ”Am avut din nou dreptate”.

P.S. – Alexandru Popa, in urma cu trei-patru luni nu iti aratam prietenie. Ci respectul si colegialitatea firesti fata de un coleg de partid. M-am lamurit, cu timpul, ca nu meriti nici asta. Ca mi-ar fi rusine sa fiu coleg de partid cu tine, ca tot ce s-a scris in ziare despre bataile in care clanul tau a fost implicat este adevarat, ca oamenii ca tine sunt toxici si falsi. Ca nu trebuie sa fac niciun compromis. Ca batausii, impostorii insetati sa parvina trebuie impiedicati sa ajunga in Parlament. si ca e datoria mea sa fac asta. Asa cum este datoria fiecarui brailean cu drept de vot!”

Foto: Adrian Tabarac

RAZBOIUL tinerilor candidati | Numit „bataus notoriu”, Popa (PNL) ii raspunde lui Tabarac: „Are mari probleme cu respectarea legii. Eu ma pot lauda ca detin un palmares de realizari profesionale si personale” | „Cu ce bani isi sustine aceasta campanie electorala ca independent?”

Tabarac, candidat independent, despre intoarcerea in PNL: „Are ca varf de lance „Spaima de la Ciresu” si un traseist PRM-ist. Nu pot sa intru din nou in acea troaca. E o vorba: daca te amesteci cu vacarii, sfarsesti ca vacile!”

 

Comentarii