stiri Braila – debraila.ro

Stanel CORBU, sentinta GREA la Braila: 5 ani de INCHISOARE CU EXECUTARE | Curtea de Apel Galati va avea ULTIMUL CUVANT

Liderul gruparii din Lacu-Dulce, Stanel Lacatus, cunoscut sub porecla „Corbu”, a fost condamnat recent, in prima instanta, la 5 ani si 2 luni de inchisoare cu executare pentru complicitate la tentativa de omor si complicitate la violare de domiciliu. Hotararea Tribunalului Braila nu este definitiva, fiind atacata la Curtea de Apel Galati.

Interlopul este acuzat de procurori ca ar fi pus la cale o razbunare sangeroasa, concretizata in dimineata zilei de 8 august 2016: i-ar fi ajutat pe doi dintre membrii gruparii sale, respectiv pe Banica Stelu si Bancuta Casius Cley, sa ajunga si apoi sa fuga de la un imobil de pe strada Plevna, unde se afla Ionut Marin Vrinceanu, zis „Ionel”, un tanar care, in octombrie 2015, a atentat la viata lui Corbu.

Banica Stelu si Bancuta Casius Cley au dat buzna in casa, lovindu-l si injunghiindu-l de mai multe ori pe cel care l-a taiat cu toporul pe Stanel Lacatus. Dupa atac, cei doi au parasit tara.

La randul lui, Banica, care s-a predat la mijlocului anului trecut – dupa ce a stat fugar aproape doi ani de zile, a primit o condamnare de 6 ani si 4 luni de inchisoare pentru tentativa de omor si violare de domiciliu, in timp ce Bancuta Casius Cley, cumnatul lui Stanel Lacatus, este inca de negasit, fiind dat in urmarire prin Interpol.

Un martor din dosar, Dumitrache Ion, a fost condamnat la 1 an de inchisoare cu suspendare pentru marturie mincinoasa.

Ionut Marin Vrinceanu nu s-a constituit parte civila in dosar. 

Comentarii