stiri Braila – debraila.ro

Stadionul de atletism, la un pas de a fi SALVAT din paragina: Guvernul vrea, in sfarsit, sa il predea Primariei Braila

Ministerul Tineretului si Sportului (MTS) a pus in dezbatere publica, pe 8 februarie, un proiect de hotarare care, daca va fi adoptat de Guvern, va duce la preluarea de catre municipalitate a stadionului de atletism din Parcul Monument. Primaria a incercat inca din 2014, pe vremea fostului edil Aurel Simionescu sa intre in posesia stadionului care zace de ani buni in ruina. 

Valoarea constructiilor de pe terenul de 19.214 mp se ridica la aproximativ 450.000 de lei, potrivit documentelor de pe site-ul MTS.

„(…) prin proiectul de act normativ se transmite imobilul din domeniul public al statului si administrarea Ministerului Tineretului si Sportului – Clubul Sportiv Municipal Braila, in domeniul public al Municipiului Braila, judetul Braila. De asemenea, proiectul de act normativ va crea cadrul legal necesar demararii unor proiecte necesare dezvoltarii ulterioare a activitatii de tineret si sport in Municipiul Braila”, se arata in nota de fundamentare a proiectului care va sta 30 de zile in dezbatere publica.

Primarul Marian Dragomir sustine ca imediat dupa ce se va face predarea efectiva, municipalitatea va demara procedurile pentru reabilitarea stadionului.

„Este o veste foarte buna pentru Braila, pe care o asteptam de multi ani, dupa cum stiti. Primaria nu a putut pana acum sa investeasca si sa schimbe astfel fata stadionului unde si-au inceput cariera mari nume ale atletismului romanesc intrucat nu ne apartine. Dupa ce proiectul va iesi din dezbatere publica si va fi adoptat de Guvern, lucrurile vor sta cu totul altfel. Vom include si reabilitarea stadionului pe lista investitiilor”, a explicat edilul.

Preluarea se va face cu anumite obligatii asumate de Primarie, si anume mentinerea destinatiei actuale, asigurarea gratuitatii desfasurarii activitatilor specifice Ministerului Tineretului si Sportului, dar si intretinerea si modernizarea stadionului.

Foto: Facebook / Descopera Stadionul de Atletism

Comentarii