stiri Braila – debraila.ro

Spitalele brailene, doar pentru COIVD-19?! | Prefectul sustine ca „nu s-a luat o decizie oficiala!” si ii ataca pe Dragomir si Tudose: „Sa lase politica si populismul!” | „Daca sistemul sanitar va ceda, raspunde domnul primar pentru urmari?”

Propunerea Directiei de Sanatate Publica Galati ca spitalele din municipiul Braila, respectiv Spitalul Judetean de Urgenta, Spitalul de Pneumoftiziologie si Spitalul de Psihiatrie, sa interneze pacientii suspecti sau confirmati cu noul coronavirus din judetele Braila si Galati a starnit un val urias de comentarii negative pe retelele de socializare. Potrivit DSP Galati, pacientii braileni si galateni care nu au COVID-19 ar urma sa fie tratati in spitalele din municipiul Galati. 

Dupa ce a fost criticat in termeni duri de primarul Marian Dragomir si europarlamentarul Mihai Tudose, prefectul Catalin Boboc a reactionat, precizand ca „nu s-a luat o decizie oficiala in acest sens”. Mai mult decat atat, Boboc le-a cerut lui Dragomir si Tudose „sa lase populismul”, acuzandu-i ca „s-au catarat inacceptabil pe un subiect extrem de sensibil”.

„Rusinos ce se intampla, doar pentru ca unii sa pozeze in salvatori si sa poarte un razboi fara sens! Acum e un singur razboi de dus, cu un virus! Dragi braileni, cu totii trecem printr-o perioada foarte grea, insa, sub nicio forma, nu voi permite ca acest subiect, care are legatura cu sanatatea brailenilor, sa fie exploatat politic! Ati vazut cu totii propunerea care circula in spatiul public, venita din partea DSP Galati catre DSP Braila. Insa, retineti: NU S-A LUAT O DECIZIE OFICIALA in acest sens! Am luat legatura cu toti managerii si directorii medicali ai spitalelor din Braila, cu domnul presedinte al Consiliului Judetean, Francisk Iulian Chiriac, si va asigur ca impreuna vom decide tot ce e mai bine pentru noi toti!”, a scris prefectul pe o retea de socializare.

Tot in mesajul de pe Facebook, Catalin Boboc a facut referire la Dragomir si Tudose, care au vorbit despre demisia prefectului in cazul in care propunerea DSP Galati va deveni realitate.

„Le cer public domnului primar Marian Dragomir si domnului europarlamentar Mihai Tudose sa lase politica deoparte in aceste momente, sa lase populismul. Chiar nu este cazul in aceste momente sa existe abordari gaunoase! Imi doresc sa nu fie ceea ce banuiesc, si anume o actiune concertata a liderilor politici din Galati si Braila, avand in vedere ca toti fac parte din acelasi partid, caci altfel nu mi explic cum un astfel de document, care nu este decat o opinie a celor din Galati, a ajuns sa starneasca aceasta panica printre braileni! Ii asigur pe acesti domni, care s-au catarat inacceptabil pe un subiect extrem de sensibil, ca toate masurile care vor fi luate ii vor avea ca principali beneficiari pe braileni si orice masura va avea la baza doar argumente medicale… NU POLITICE! Nu vreau sa se repete scenariul din Italia, unde interesele economice si cele politice au intarziat masurile necesare, iar situatia a degenerat, asa cum vedem cu totii! In final, daca sistemul sanitar va ceda, neputand face fata tratarii atat pacientilor cu COVID-19, cat si celor necontaminati, raspunde domnul primar Dragomir pentru urmari?”, a concluzionat prefectul Boboc.

Propunere: Spitalul Judetean sa trateze doar COVID-19! | DSP Galati vrea ca galatenii suspecti sau confirmati cu COVID 19 sa fie tratati la Braila. La Galati sa ajunga brailenii si galatenii fara COVID-19

Spital COVID-19 la Braila?! | Primarul Dragomir: „Nu putem permite aceasta bataie de joc!” | ATAC DUR la prefect: „Slugi umile!” | „Nu trebuie sa acceptam niciodata sa ne transforme in orasul infectat”

Tudose, despre un posibil spital COVID-19 la Braila: „Strategia unor idioti. Un loc la psihiatrie pentru cel care a gandit aceasta schema de turism interjudetean cu bolnavi contagiosi”

Comentarii