stiri Braila – debraila.ro

Șoferul unui microbuz de transport persoane – 0.12 mg/l alcool pur în aerul expirat | Acțiune a polițiștilor vizând transportul de persoane

Pe 10 octombrie, în jurul orei 08:00, polițiști din cadrul Biroului Rutier au oprit în trafic un bărbat, în vârstă de 38 de ani, din Brăila, în timp ce conducea un microbuz de transport persoane, pe Calea Călărașilor.

Șoferul, angajat al unei firme de transport călători, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând faptul că avea o îmbibație alcoolică de 0,12 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.450 de lei și suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile, conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

 

Acțiunea a polițiștilor – transport persoane

Pe 10 octombrie, în intervalul orar 06:00-10:00, poliţiştii rutieri au desfășurat activități specifice de verificare în trafic a autovehiculelor de transport persoane, cu precădere în zonele cu risc rutier ridicat.

Acțiunea a avut ca scop reducerea accidentelor rutiere în care sunt implicate, cu vinovăție, autovehiculele destinate transportului public de persoane (inclusiv cele destinate transportului de elevi) efectuate cu autovehicule având mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului auto.

Polițiștii au controlat 101 de vehicule și au aplicat 16 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea normelor privind circulația pe drumurile publice, prevăzute de O.U.G. 195/2002, în valoare de 9.860 de lei.

Totodată, ca măsură complementară, polițiștii rutieri au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 2 permise de conducere.

De asemenea, cu ocazia acțiunii au fost oprite și verificate în trafic 19 autovehicule destinate transportului de elevi, fiind aplicate 2 sancțiuni pentru neregulile constatate.

A fost acordată o atenție sporita față de starea psiho-fizică a șoferilor și testarea alcoolscop a tuturor conducătorilor auto.

Comentarii