stiri Braila – debraila.ro

Sirbu (PNL), despre iluminaltul de sarbatori, inca aprins in Braila, in semn de respect pentru rusii lipoveni: „Domnule primar, costa si nu-l platiti din buzunarul propriu. Respectati-i pe lipoveni montand mai multe instalatii in Pisc”

Iluminatul de sarbatori de pe strazile Brailei, care va ramane aprins pana pe 20 ianuarie, a starnit revolta unui consilier judetean liberal. Marian Sirbu i-a transmis primarului Marian Dragomir, prin intermediul unui mesaj publicat pe o retea de socializare, ca iluminatul costa si este platit din bani publici, vorbind si despre criza energetica, anuntata de Guvernul Grindeanu.

Potrivit edilului, instalatiile vor fi decuplate abia pe 20 ianuarie in semn de respect fata de comunitatea rusilor lipoveni din oras, care a sarbatorit Revelionul pe 14 ianuarie.

„Acesta este „motivul” pentru care, in pragul unei crize energetice nationale, cel putin asa afirma Seful Guvernului si cativa ministri – dar eu deduc ca ei mint din moment ce la noi se consuma nu doar fara economie ci chiar nesabuit, la Braila iluminatul specific sarbatorilor de iarna va functiona pana pe data de 20 ianuarie. (…) Iluminat care costa si pe care nu-l platiti din buzunarul propriu ci din bani publici. Cred ca acesti bani puteau fi cheltuiti eficient, pe lucruri de care locuitorii acestui municipiu chiar au nevoie, fara a stirbi in vreun fel respectul fata de comunitatea lipovenilor din Braila”, a precizat Sirbu.

Liberalul a mai mentionat ca primarul Dragomir ii putea respecta pe rusii lipoveni montandu-le mult mai multe instalatii de iluminat in cartierul Pisc, in care locuiesc, deszapezindu-le si asfaltandu-le strazile” si putea opri „iluminatul inutil din restul orasului”:  „In Pisc sunt montate 7 instalatii pe 7 stalpi si 3 instalatii ce traverseaza strada Matei Basarab, sunt deszapezite bine doar doua strazi – Eroilor si Mircea cel Batran, mai mult de jumatate sunt pietruite si pline de gropi.”

In finalul mesajului, consilierul judetean Sirbu ii roaga pe cei care vor sa comenteze negativ sa tina aprinse toate luminile din casa pe perioada noptii, timp de doua saptamani, si sa isi spuna parerea dupa ce vor plati factura la energie electrica.

Comentarii